Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Gennip (CDA) pleit voor herbebossing in Europees verband

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Jos van Gennip pleit voor (her)bebossing in Europees verband (28 Mar 2001)

Het toenemend aantal conflicten, de wereldwijde armoede en wellicht het opkomen van nieuwe besmettelijke ziektes en last but not least de klimaatsverandering. Dat zijn, volgens Eerste Kamerlid Jos van Gennip de vier centrale uitdagingen van de 21e eeuw.

Tijdens de behandeling van de begroting van VROM in de Eerste Kamer, op 27 maart jl. vroeg Jos van Gennip aandacht voor internationaal, met name Europees milieubeleid. In dat verband herhaalde hij zijn pleidooi voor "een krachtiger Europees beleid ter stimulering van bebossing en herbebossing."

Jos van Gennip, namens de Eerste Kamerfractie van het CDA: "Wij hebben eerder de vrees voor vergrijzing van het landelijk gebied uitgesproken, maar de omschakeling naar bosbouw biedt én werkgelegenheid én natuurbouw én milieuwinst, ook ten opzichte van de klimaatproblematiek."

"Het paradoxale nu is, dat vele vormen van bosbouw zwaar verliesgevend zijn, zeker in gebieden, waar herbebossing gewenst zou zijn, en zeker in gebieden, waar een zekere druk op de grondprijzen ligt. (...) Er wordt in Europees verband wat aan stimulering gedaan, en wij weten ook wel, dat de landen, die nu al het meest van de structuurfondsen profiteren, ook de grootste netto-ontvangers van bosbouwsubsidies zouden zijn, maar toch: hier ligt ons inziens een unieke invalshoek..."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie