Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium Fusies, no way! in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

28 maart 2001

Symposium Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Fusies, no way?!

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (R.V.S.V.) organiseert op woensdag 28 maart 2001 ter gelegenheid van haar XVIIe Lustrum een symposium waarin de stelling Fusies, no way?! centraal staat.

De discussie spitst zich toe op wat de voor- en nadelen zijn van fuseren. Binnen het bedrijfsleven is fuseren tegenwoordig een hot item. Maar wat gebeurt er op het moment dat twee bedrijven overgaan tot een fusie ? Ook bij studentengezelligheidsverenigingen is er sprake van fusies. Alle corporale verenigingen in Nederland waren ooit ongemengd. Zij hebben, dan wel uit vrije keus, dan wel gedwongen moeten overgaan tot een samengaan. Alleen in Rotterdam en Utrecht bestaan er nog ongemengde studentengezelligheidsverenigingen en dat willen wij van R.V.S.V. koesteren.

Tijdens het eerste gedeelte van het symposium vindt een vraaggesprek plaats met vooraanstaande mensen uit het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap. Met name bij de succes- en de faalfactoren van een fusie wordt stilgestaan. Na een korte pauze verrast Jort Kelder het publiek met een stunt, waarna het programma verder gaat met het verenigingsgedeelte. Een discussiepanel, bestaande uit diverse bestuursleden van corporale verenigingen uit verschillende jaren bespreken het fenomeen fusie. Ook vindt de bekendmaking plaats van de uitslag van een enquête over de mogelijke fusie tussen de R.V.S.V. en het Rotterdamsch Studenten Corps (R.S.C.), en kan eenieder zelf een steentje bijdragen aan de discussie.

Ter ere van het XVIIe Lustrum van de R.V.S.V. wordt er een breed scala aan activiteiten georganiseerd voor leden, oud-leden en de Erasmus Universiteit. Het Lustrumsymposium is daar een onderdeel van.

De buurtbewoners en hun kinderen, alsmede de ouderen in Kralingen delen ook mee in de feestvreugde. Dit programma-onderdeel staat in de komende maanden op stapel.

Noot voor de pers:
Lustrumsymposium woensdag 28 maart 2001
Plaats: Woudestein, Senaatszaal
Tijd: 13.00 uur 17.00 uur
Info: Wendy Verhaegh, praeses Lustrumcommissie R.V.S.V., tel (010) 412 9012 e-mail: (17@rvsvlustrum.nl)

Programma:


* 13.00 uur
Welkomstwoord

* 13.10 uur
Inleiding onderwerp Fusies

* 13.20 uur
Vraaggesprek
o.l.v. drs S.R.A van Eijck, wetenschappelijk hoofddocent EUR Met onder andere:
Prof.dr. E.J.J. Schenk MBA, hoogleraar Industriebeleid (KUB) Drs. J.L. den Hartog, voorzitter Raad van Bestuur Ernst & Young Nederland
Ir. A.H. Spoor, voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke Vopak N.V. G.J.H. Backer, oud-voorzitter Centrale Ondernemingsraad Corus
* 14.45 uur
Pauze

* 15.15 uur
Inleiding onderwerp 'fusies van corporale verenigingen' door mw. Schaper-Voss, praeses Vereniging voor Vrouwelijke Studenten Leiden
en mw. De Bakker-Kerstholt, praeses Huishoudelijke Commissie R.V.S.V.
Zij vertellen waarom sommige verenigingen wel en andere verenigingen niet gefuseerd zijn.

* 15.30 uur
Bekendmaking uitslag enquête

* 15.40 uur
Discussie fusie R.V.S.V. & R.S.C.
Het discussiepanel bestaat uit:
Xenia Schönfeld, praeses R.V.S.V. 1997 1998 Rogier van Nieuwenhuizen, president R.S.C. 1998 1999 Mw. Schaper-Voss, praeses Vereniging voor Vrouwelijke Studenten Leiden 1972 1973
Mw. De Bakker-Kerstholt, praeses Huishoudelijke Commissie R.V.S.V. Het publiek kan bij deze discussie vanuit de zaal reageren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie