Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet moet toegankelijk worden voor gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Overheid en bedrijven: internet toegankelijk voor gehandicapten

Woensdag 28 maart 2001, persberichtnummer 27

De websites van de ministeries en van 15 grote overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven zijn voor het eind van dit jaar volledig toegankelijk voor gehandicapten. Staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) en minister Roger van Boxtel (GSI) hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend bij de manifestatie Drempels Weg in Utrecht.
De manifestatie is het begin van de landelijke campagne Drempels Weg. Deze campagne wil internet toegankelijker maken voor gehandicapten. Aan het eind van het jaar moeten minimaal 100 websites van belangrijke instellingen en bedrijven toegankelijk zijn.

De ondertekenaars van de intentieverklaring zijn: De ministeries van Algemene Zaken; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; Buitenlandse Zaken; Defensie; Economische Zaken; Financien; Justitie; Landbouw, Natuurbeheer en Visserij; Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen; Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Verkeer en Waterstaat; Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De gemeenten Den Haag en Eindhoven.
De maatschappelijke organisaties Arduin, Bartimeus, Federatie van Nederlandse Blindenbibliotheken, Het Dorp, Instituut voor Doven, Netwerk Alliatieve Zorg Hoogvliet/Pernis, Sint Anna en Vereniging voor Mytyl- en Tytyscholen.
De bedrijven KPN, Ilse, Rabobank en Start.

Stroomversnelling
Internet kan de maatschappelijke positie van mensen met een handicap enorm versterken. Het biedt mogelijkheden om ondanks bepaalde functiebeperkingen zelfstandiger in de maatschappij te functioneren. Vooral voor mensen met een handicap - van zintuiglijke, verstandelijke of lichamelijke aard - is het internet nog slecht toegankelijk. Organisaties van gehandicapten pleiten daarom al enige tijd voor een toegankelijker internet. Drempels Weg moet dat proces in een stroomversnelling brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie