Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-03-2001 Politieberichten van 27/3 (13.00 uur) t/m 28/3 (07.00 uur)

Dronrijp: inbraak bedrijf
Dinsdag 27 maart overdag werd ingebroken in een bedrijf aan It Roer. Aan de voorzijde van het bedrijf werd een deur opengebroken. Uit het kantoor werden een computer met printer en digitale camera weggenomen. Een medewerkster van het bedrijf, een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: beroving
Maandag tussen 23.30 en 23.45 uur liep een 20-jarige inwoner van Leeuwarden over de Archipelweg. De man liep op het trottoir en toen hij de aldaar gelegen snackbar was gepasseerd, zag hij uit tegenovergestelde richting een man naderen, die stil bleef staan en aan hem vroeg hoe laat het was. Nadat de man hierop had geantwoord, werd hij door de verdachte vastgepakt en werd hij bedreigd. Hij moest toen zijn waardevolle spullen aan de verdachte overhandigen. De man was bang voor de verdachte en heeft hem hierop zijn mobiele telefoon gegeven. Na de beroving is de verdachte weggelopen. Het signalement van de verdachte: leeftijd ongeveer 25 jaar, lengte 1.85 tot 1.90 meter, licht getinte huidskleur, donker krullend haar met scheiding in het midden, vol postuur, droeg een zwarte jas en broek.

Oosterwolde: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.10 uur werd bij een drogisterij aan de Brinkstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 17-jarige inwoner van Oosterwolde nam een flesje deodorant weg en verliet de winkel zonder te betalen. De man werd door het personeel aangehouden. De bedrijfsleider, een inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De winkeldiefstal werd afgehandeld via Kort OM en de verdachte kreeg een boete van f 250.-, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

Leeuwarden: agressieve winkeldief
Dinsdag omstreeks 16.45 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Sixmastraat. Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats nam vleeswaren weg en verliet de winkel zonder deze te betalen. Buiten de winkel werd de man aangehouden door de bedrijfsleider. Toen de verdachte werd aangehouden, begon hij wild om zich heen te slaan met zijn tas. De bedrijfsleider werd verschillende malen geraakt. Samen met een getuige, een 72-jarige inwoner van Leeuwarden, kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De bedrijfsleider, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Sneek: man gevallen
Dinsdag omstreeks 18.55 fietste een 72-jarige inwoner van Sneek over de Prins Hendrikkade. Door onverklaarbare oorzaak, doch vermoedelijk had de man iets teveel gedronken, kwam hij ten val en met zijn hoofd op het wegdek terecht. Door de val liep de man een flinke hoofdwond op, die gehecht moest worden. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Goutum: eenzijdig ongeval
Dinsdag omstreeks 19.00 uur reed een 50-jarige inwoner van Drachten met zijn personenauto over de Overijsselseweg. Nadat hij een voor hem rijdende auto had ingehaald, verloor hij de macht over het stuur en via de berm kwam hij in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Door omwonenden werd de man opgevangen. De bestuurder werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het MCL-Zuid, alwaar hij weer op temperatuur werd gebracht. De auto werd weggesleept.

Drachtstercompagnie: brand woning
Dinsdag omstreeks 17.30 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Skieding. De bewoner, een 64-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, was tussen de schuur en de woning bezig met het verbranden van (tuin)afval. Dit gebeurde in een ton. De bewoner hield het vuur regelmatig in de gaten. Op een gegeven moment vatte de schuur vlam en in korte tijd sloeg de brand over naar het achterhuis van de woning. Het dak van het achterhuis was gedekt met riet met daaroverheen dakpannen. De brandweer was snel ter plaatse, doch kon niet voorkomen dat de schuur en het achterhuis verloren ging. Het voorhuis liep ook aanzienlijke rook en waterschade op. De bewoners zijn door buren en familie opgevangen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Zwaagwesteinde: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 21.40 uur reed een 19-jarige inwoner van Zwaagwesteinde met zijn personenauto over de Bovenweg, komende uit de richting Veenwouden en rijdende richting Zwaagwesteinde. Net voorbij de viskwekerij kwam uit tegenovergestelde richting een auto, die op de zijn weghelft reed. De inwoner uit Zwaagwesteinde week zoveel mogelijk naar rechts uit om een aanrijding met die tegenligger te voorkomen. De bestuurder van de tegemoetkomende auto, vermoedelijk een blauwe Volvo, type 340 of 440 met wieldoppen van een Ford, reed vervolgens tegen zijn auto aan. Na de aanrijding is de veroorzaker doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 18.10 uur vond op de Noordkade een aanrijding plaats. Op de kruising Noordkade Nachtegaalstraat verleende de bestuurder, een 16-jarige inwoner van Drachten, van een bromfiets geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 25-jarige inwoner van Drachten. De bromfietser werd met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Daar bleek ook dat nog twee middenvoetsbeentjes waren gebroken.

Drachten: vernieling ruit
Dinsdag omstreeks 22.55 uur werd een 35-jarige inwoner van Drachten op de Nachtegaalstraat aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een ruit van een voordeur vernield. De bewoonster, een 46-jarige inwoonster van Drachten, wilde de verdachte niet binnen laten, waarop hij de ruit in de voordeur intrapte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Lemmer: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.50 uur werd op de Vissersburen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 395 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.55 uur werd op de Uitgang een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Nadat de verdachte is vrijheid was gesteld, wilde de man het bureau niet verlaten. Ook toen gevorderd was het bureau te verlaten, bleef de man bij zijn weigering. Hierop werd hij opnieuw aangehouden voor lokaalvredebreuk en werd ingesloten.

Oudehaske: brand hokje
Woensdag omstreeks 01.00 uur is een klein hok op de speelplaats van de basisschool `It Haskerplak` aan de Julianastraat vermoedelijk in brand gestoken. Door de brandweer is het vuur geblust. Het hokje brandde in zijn geheel af. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Sneek: dodelijke aanrijding
Dinsdag omstreeks 23.55 uur vond op de kruising Stadsrondweg Zuid - Zuidwesthoekweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 21-jarige inwoner van Beetgum reed met zijn auto over de Zuidwesthoekweg en verleende op de kruising van deze weg met de Stadsrondweg geen voorrang aan een personenauto, die werd bestuurd door een 57-jarige inwoner van Joure. De inwoner van Beetgum, die ter plaatse aan zijn verwondingen overleed, reed volgens getuigen door het rode verkeerslicht, terwijl de bestuurder uit Joure groen licht had. Een 16-jarige inwoner van Oude Pekela en een 26-jarige inwoonster van Heeg, die bij de Beetgummer in de auto zaten, raakten gewond. De inwoner uit Oude Pekela werd zwaar gewond en in coma opgenomen in het ziekenhuis in Sneek, alwaar ook de vrouw, gebroken schouder, werd opgenomen. De inwoner van Joure en zijn vrouw, 52-jaar, werden licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De brandweer heeft de zwaargewonde slachtoffers uit de auto bevrijd. De auto`s werden totaal vernield.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...