Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-03-2001 Politieberichten van 27/3 (13.00 uur) t/m 28/3 (07.00 uur)

Dronrijp: inbraak bedrijf
Dinsdag 27 maart overdag werd ingebroken in een bedrijf aan It Roer. Aan de voorzijde van het bedrijf werd een deur opengebroken. Uit het kantoor werden een computer met printer en digitale camera weggenomen. Een medewerkster van het bedrijf, een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: beroving
Maandag tussen 23.30 en 23.45 uur liep een 20-jarige inwoner van Leeuwarden over de Archipelweg. De man liep op het trottoir en toen hij de aldaar gelegen snackbar was gepasseerd, zag hij uit tegenovergestelde richting een man naderen, die stil bleef staan en aan hem vroeg hoe laat het was. Nadat de man hierop had geantwoord, werd hij door de verdachte vastgepakt en werd hij bedreigd. Hij moest toen zijn waardevolle spullen aan de verdachte overhandigen. De man was bang voor de verdachte en heeft hem hierop zijn mobiele telefoon gegeven. Na de beroving is de verdachte weggelopen. Het signalement van de verdachte: leeftijd ongeveer 25 jaar, lengte 1.85 tot 1.90 meter, licht getinte huidskleur, donker krullend haar met scheiding in het midden, vol postuur, droeg een zwarte jas en broek.

Oosterwolde: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.10 uur werd bij een drogisterij aan de Brinkstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 17-jarige inwoner van Oosterwolde nam een flesje deodorant weg en verliet de winkel zonder te betalen. De man werd door het personeel aangehouden. De bedrijfsleider, een inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De winkeldiefstal werd afgehandeld via Kort OM en de verdachte kreeg een boete van f 250.-, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

Leeuwarden: agressieve winkeldief
Dinsdag omstreeks 16.45 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Sixmastraat. Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats nam vleeswaren weg en verliet de winkel zonder deze te betalen. Buiten de winkel werd de man aangehouden door de bedrijfsleider. Toen de verdachte werd aangehouden, begon hij wild om zich heen te slaan met zijn tas. De bedrijfsleider werd verschillende malen geraakt. Samen met een getuige, een 72-jarige inwoner van Leeuwarden, kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De bedrijfsleider, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Sneek: man gevallen
Dinsdag omstreeks 18.55 fietste een 72-jarige inwoner van Sneek over de Prins Hendrikkade. Door onverklaarbare oorzaak, doch vermoedelijk had de man iets teveel gedronken, kwam hij ten val en met zijn hoofd op het wegdek terecht. Door de val liep de man een flinke hoofdwond op, die gehecht moest worden. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Goutum: eenzijdig ongeval
Dinsdag omstreeks 19.00 uur reed een 50-jarige inwoner van Drachten met zijn personenauto over de Overijsselseweg. Nadat hij een voor hem rijdende auto had ingehaald, verloor hij de macht over het stuur en via de berm kwam hij in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Door omwonenden werd de man opgevangen. De bestuurder werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het MCL-Zuid, alwaar hij weer op temperatuur werd gebracht. De auto werd weggesleept.

Drachtstercompagnie: brand woning
Dinsdag omstreeks 17.30 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Skieding. De bewoner, een 64-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, was tussen de schuur en de woning bezig met het verbranden van (tuin)afval. Dit gebeurde in een ton. De bewoner hield het vuur regelmatig in de gaten. Op een gegeven moment vatte de schuur vlam en in korte tijd sloeg de brand over naar het achterhuis van de woning. Het dak van het achterhuis was gedekt met riet met daaroverheen dakpannen. De brandweer was snel ter plaatse, doch kon niet voorkomen dat de schuur en het achterhuis verloren ging. Het voorhuis liep ook aanzienlijke rook en waterschade op. De bewoners zijn door buren en familie opgevangen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Zwaagwesteinde: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 21.40 uur reed een 19-jarige inwoner van Zwaagwesteinde met zijn personenauto over de Bovenweg, komende uit de richting Veenwouden en rijdende richting Zwaagwesteinde. Net voorbij de viskwekerij kwam uit tegenovergestelde richting een auto, die op de zijn weghelft reed. De inwoner uit Zwaagwesteinde week zoveel mogelijk naar rechts uit om een aanrijding met die tegenligger te voorkomen. De bestuurder van de tegemoetkomende auto, vermoedelijk een blauwe Volvo, type 340 of 440 met wieldoppen van een Ford, reed vervolgens tegen zijn auto aan. Na de aanrijding is de veroorzaker doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 18.10 uur vond op de Noordkade een aanrijding plaats. Op de kruising Noordkade Nachtegaalstraat verleende de bestuurder, een 16-jarige inwoner van Drachten, van een bromfiets geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 25-jarige inwoner van Drachten. De bromfietser werd met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Daar bleek ook dat nog twee middenvoetsbeentjes waren gebroken.

Drachten: vernieling ruit
Dinsdag omstreeks 22.55 uur werd een 35-jarige inwoner van Drachten op de Nachtegaalstraat aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een ruit van een voordeur vernield. De bewoonster, een 46-jarige inwoonster van Drachten, wilde de verdachte niet binnen laten, waarop hij de ruit in de voordeur intrapte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Lemmer: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.50 uur werd op de Vissersburen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 395 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.55 uur werd op de Uitgang een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Nadat de verdachte is vrijheid was gesteld, wilde de man het bureau niet verlaten. Ook toen gevorderd was het bureau te verlaten, bleef de man bij zijn weigering. Hierop werd hij opnieuw aangehouden voor lokaalvredebreuk en werd ingesloten.

Oudehaske: brand hokje
Woensdag omstreeks 01.00 uur is een klein hok op de speelplaats van de basisschool `It Haskerplak` aan de Julianastraat vermoedelijk in brand gestoken. Door de brandweer is het vuur geblust. Het hokje brandde in zijn geheel af. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Sneek: dodelijke aanrijding
Dinsdag omstreeks 23.55 uur vond op de kruising Stadsrondweg Zuid - Zuidwesthoekweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 21-jarige inwoner van Beetgum reed met zijn auto over de Zuidwesthoekweg en verleende op de kruising van deze weg met de Stadsrondweg geen voorrang aan een personenauto, die werd bestuurd door een 57-jarige inwoner van Joure. De inwoner van Beetgum, die ter plaatse aan zijn verwondingen overleed, reed volgens getuigen door het rode verkeerslicht, terwijl de bestuurder uit Joure groen licht had. Een 16-jarige inwoner van Oude Pekela en een 26-jarige inwoonster van Heeg, die bij de Beetgummer in de auto zaten, raakten gewond. De inwoner uit Oude Pekela werd zwaar gewond en in coma opgenomen in het ziekenhuis in Sneek, alwaar ook de vrouw, gebroken schouder, werd opgenomen. De inwoner van Joure en zijn vrouw, 52-jaar, werden licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De brandweer heeft de zwaargewonde slachtoffers uit de auto bevrijd. De auto`s werden totaal vernield.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie