Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.45 uur
Geen zin in aanhouding

VEENENDAAL Nadat hij dinsdagmiddag was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, zagen agenten de 32-jarige automobilist uit Zutphen even later op de Rondweg-West weer rijden.

De agenten probeerden de man nogmaals te laten stoppen, maar die ging er vandoor. Tijdens de achtervolging veroorzaakte hij schade aan verschillende autos. De man reed de snelweg op richting Ede en reed vanwege de drukte op de weg met een snelheid van 170 km/u over de vluchtstrook. In Ede beschadigde hij wederom enkele autos. Zelfs enkele paaltjes in de weg hielden de man niet tegen. Hij reed door en veroorzaakte forse schade aan zijn eigen auto. Vanaf de Korenbloemlaan ging de man uiteindelijk linksaf de Kamperfoelielaan op. Hier schepte hij een meisje op de fiets (geen gegevens/letsel bekend) en kwam tegen een politieauto tot stilstand.
Nog gaf de automobilist niet op. Hij rende weg, maar werd kort voor vijf uur in een tuin aangehouden. Hem wordt in ieder geval het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden zonder rijbewijs, poging doodslag (aanrijding fietsster), gevaarlijk weggedrag en overtreden maximum snelheid ten laste gelegd.

Verkeerscontrole

HEUVELRUG De politie hield dinsdagavond verkeerscontroles in Wijk bij Duurstede en Langbroek.
Op de Frankenweg in Wijk bij Duurstede werden drie mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Negen bestuurders overtraden de snelheidslimiet.
In Langbroek leverde een controle op de Doornseweg twee overtredingen van de maximumsnelheid op. De snelste reed hier 75 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie