Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betaald parkeren in centrum Almere uitgesteld

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Betaald parkeren in centrum Almere uitgesteld

28 maart 2001

Met ingang van 1 april zou het betaald parkeren in het centrum van Almere Stad ingevoerd worden. Na ampele overwegingen heeft het college op het laatste moment moeten besluiten deze invoering uit te stellen tot 1 september van dit jaar. Diverse redenen liggen ten grondslag aan dit uitstel. In de afgelopen maanden is gebleken dat werkgevers in grote aantallen parkeerabonnementen voor hun medewerk(st)ers inkopen zonder dat daar enige vorm van vervoermanagement, cq. het ontmoedigen van het vervoer per auto van werknemers naar het centrum tegenover staat. Hieruit concludeert het college dat er veel te weinig aandacht is voor het regulerende effect dat ook met het invoeren van betaald parkeren werd beoogd.

Terwijl er nu ongeveer 1100 autos door werknemers worden geparkeerd, zijn er door werkgevers nu al meer dan 2000 abonnementen aangevraagd. Indien die abonnementen daadwerkelijk allemaal op hetzelfde tijdstip worden gebruikt voor het innemen van een parkeerplaats, zijn er 700 plaatsen tekort als we uitgaan van een 50% bezetting door abonnementhouders van parkeergarages en terreinen die met een slagboom zijn afgesloten.

De revitalisering van de parkeergarages in het centrum heeft de afgelopen maanden door de slechte weersomstandigheden vertraging opgelopen. Door de voortdurend natte omstandigheden was het bijvoorbeeld niet mogelijk om de bovenste dekken van de garages te voorzien van de definitieve coating. Aan het einde van de zomer zullen alle plaatsen in de garages beschikbaar zijn en is ook politietoezicht gegarandeerd. Het uitstel van de invoering van betaald parkeren geeft de gelegenheid in het centrum een parkeerterrein aan te leggen, gedacht wordt aan het terrein achter het politiebureau (2F7), voor de ongeveer 1000 parkeerplaatsen die nu tekort zijn. Teneinde in de toekomst de regulerende werking van betaald parkeren beter gestalte te geven, zijn aanvullende maatregelen nodig zoals bijvoorbeeld vervoersmanagement door overheid en bedrijfsleven en het nader bepalen van locaties voor werknemersparkeren. Ook het tarief van een abonnement kan als middel worden overwogen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie