Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DHV Groep tekent intentieverklaring overname NACO B.V.

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Bron: DHV Groep
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Intentie tot overname NACO door DHV

De DHV Groep heeft het voornemen de strategische samenwerking met NACO (Netherlands Airport Consultants B.V.) door een overname op permanente basis voort te zetten. Onlangs is hiervoor een intentieverklaring getekend.

28 maart 2001

NACO is wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van luchthavens. Het in Den Haag gevestigde bedrijf, met ca. 200 medewerkers, is betrokken bij de ontwikkeling van meer dan 500 luchthavens.
Gezien de sterke positie in de markt blijft het in 1949 opgerichte bedrijf na de overname onder eigen naam opereren. Naar verwachting zullen de besprekingen voor de zomer van 2001 worden afgerond.

Aanleiding voor de overname
Luchthavens ontwikkelen zich meer en meer tot multimodale verkeersknooppunten met toenemende commerciële activiteiten. Binnen de grenzen van milieuvoorwaarden en beschikbare ruimte moet duurzame groei worden gerealiseerd. Dit vergt integrale kennis op het gebied van luchthaveninfrastructuur.
Door het samengaan van beide ondernemingen kan aan deze behoefte worden voldaan en een totaalpakket worden aangeboden. NACO is groot geworden door het ontwerp van luchthavens en gelieerde faciliteiten. De activiteiten omvatten masterplanning, civiele techniek, architectuur, mechanische en elektrotechnische installaties. DHV is sterk in luchthaven-gerelateerde projecten, zoals milieueffect- rapportages, geluid, verkeersstudies, infrastructuur, vastgoed, landaanwinning en waterbeheer. Voor DHV betekent deze bundeling van kennis een versterking van haar internationale positie op het gebied van luchthavens. De intentie tot overname past daarmee binnen de strategie van de DHV Groep. Voor NACO geeft de overname toegang tot het multidisciplinaire internationale netwerk van DHV.
Hierdoor ontstaan ruimere mogelijkheden voor een integrale projectaanpak en kan beter worden ingespeeld op de schaalvergroting binnen de branche. Tevens kunnen de medewerkers van NACO profiteren van diverse faciliteiten van de DHV Groep, zoals opleidingsmogelijkheden en onderlinge kennisuitwisseling.

Samen top vijf op het gebied van luchthavens
De gezamenlijke luchthavenactiviteiten vertegenwoordigen een omzet van ca. 20 miljoen euro, waarmee de combinatie zich wereldwijd bij de top vijf luchthaven consultants positioneert.
DHV en NACO werken al enige jaren samen op projectbasis; onder andere op Schiphol, Indonesië (Ambon en Manado) en Bangkok.
Prestigieuze projecten van NACO zijn onder meer Schiphol, Singapore en Kuala Lumpur.
Op dit moment is het bureau actief in het Caraïbisch gebied, Portugal, Nederland, Duitsland, Bulgarije, Egypte, Saoedi-Arabië, Bahrein, Jemen, Gambia, Thailand, de Filippijnen en Indonesië.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie