Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Preventieve maatregelen MKZ gemeente Bodegraven

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bodegraven
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bodegraven

Preventieve maatregelen MKZ

Om de uitbraak van mond- en klauwzeer in en om Bodegraven te voorkomen, heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen.

preventieve afzetting wegen in buitengebied

In Bodegraven zijn geen gevallen van MKZ geconstateerd en ook geen bedrijven waar een verdachtmaking op rust. Gezien de ernst van de situatie heeft de gemeente Bodegraven besloten de Meije en de Oud Bodegraafse weg af te sluiten voor doorgaand verkeer als aanvulling op het ingestelde bezoekverbod op de erven van veehouderijen door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV). Dit beleid sluit tevens aan bij de maatregelen die de gemeente Reeuwijk heeft genomen.

afvalinzameling

De uitbraak van MKZ in Nederlan heeft ook consequenties voor de afvalinzameling bij veehouderijen. Het ministerie van LNV heeft aangegeven dat het afval kan worden ingezameld, maar dat de veehouder de container dient aan te bieden op de openbare weg en voor de aanbieding aan de buitenkant te ontsmetten, en na aanbieding aan de binnen- en buitenkant. Het is ten strengste verboden om dierlijke mest of ander potentieel besmet materiaal aan te bieden.

De afvalinzameling bij veehouders op maandag 26 maart is verzet naar woensdag 28 maart, om iedereen de tijd te geven aan de eisen te voldoen.

Mocht u nog meer specifieke vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van LNV 0800- 1556 of via internet www.minlnv.nl/mkz/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie