Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pervasic introduceert draadloze ASP-service in Nederland

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

195f924.gif

Pervasic introduceert eerste draadloze ASP-service in Nederland

MobileOne-platform: de snelste, makkelijkste en meest kostenefficiënte manier om draadloze mobiele applicaties te ontwikkelen en te gebruiken

Amersfoort, 28 maart 2001 Pervasic introduceert in Nederland haar nieuwe draadloze (Wireless) Application Service Provider-service (W.ASP). De introductie is onderdeel van de Europese expansie van Pervasics W.ASP-service voor de ontwikkeling en het gebruik van mobiele applicaties voor smart handheld devices . Pervasic heeft W.ASP points of presence (POPs) in Londen, Parijs, Frankfurt, Amsterdam, Brussel en Stockholm, en wil vóór het einde van 2001 haar W.ASP-bereik uitbreiden naar alle belangrijke Europese markten.

Het MobileOne draadloze ASP-platform van Pervasic biedt een passende draadloze oplossing voor elke bedrijf met medewerkers in de buitendienst. Het platform is operationeel en wordt al toegepast voor verschillende applicaties bij bedrijven. Het stelt deze bedrijven in staat snel en eenvoudig draadloze mobiele applicaties te ontwikkelen en te gebruiken. Applicaties die naadloos aansluiten op bestaande back-end systemen en bedrijfsdatabases. De Pervasic W.ASP-service zorgt ervoor dat draadloze mobiele applicaties snel ontwikkeld en effectief in gebruik genomen kunnen worden zonder een hoog risico en tegen een fractie van de kosten van draadloze oplossingen uit het verleden.

Pervasic start tegelijkertijd met de opzet van een reseller-kanaal voor haar W.ASP-service. Hoewel de organisatie in enkele gevallen direct samenwerkt met geselecteerde bedrijven om een draadloze proof-of-concept -oplossing te implementeren, streeft Pervasic ernaar haar draadloze ASP-technologie op een andere wijze te promoten. Zij is op zoek naar samenwerkingsverbanden met grote spelers in de draadloze en mobiele IT-markt, voor wie de samenwerking met Pervasic een win/winsituatie oplevert. Op die manier kan Pervasic haar W.ASP-service verkopen via een partner die toegevoegde waarde geeft aan haar product.

Pervasic rekent voor haar W.ASP-service een vaste maandelijkse bijdrage per mobiele gebruiker. Op deze manier wordt het risico voor draadloos-netwerkoperators enorm laag. Zij kunnen eenvoudig hun services doorberekenen tegen lage kosten. Bijzonder is dat Pervasic het haar partners mogelijk maakt de herhaalde W.ASP-opbrengsten te delen en hun marges te verhogen als zij de basis W.ASP-service opwaarderen met een op maat gesneden oplossing voor horizontale en verticale markten.

De snel opkomende draadloze mobiele marktplaatsen vertegenwoordigen de grote kansen voor het reseller-kanaal. Het potentieel van value-adding partners is enorm en het draadloze ASP-businessmodel biedt een geweldige nieuwe inkomstenbron met prima winstpotentieel , aldus Mark Potts, CEO van Pervasic.

Pervasic biedt applicaties op het gebied van :


- veldservice en -onderhoud - locatieonderzoek en -controle
- automatisering verkoopafdeling - naleving wetten en noodhulpservices
- toegang tot financiële databases - marktonderzoek
- transport en levering - gezondheidszorgsystemen
- opslag- en inventarisatiecontrole

Pervasic heeft al met verschillende bedrijven en partners draadloze applicaties ontwikkeld, gebruikmakend van het MobileOne-platform:


- Een farmaceutische groothandel gebruikt een Sales Force Automation-systeem gebaseerd op MobileOne. Hierdoor kunnen vertegenwoordigers van het bedrijf ter plekke voorraadgegevens opvragen en direct orders plaatsen.
- Een Internet Service Provider in de gezondheidszorg gebruikt MobileOne voor de implementatie van een medische-gegevenssysteem bij een groot ziekenhuis. In het ziekenhuis kunnen patiëntgegevens en testresultaten direct aan het bed van de patiënt opgevraagd en bekeken worden.
- Een internationale fabrikant van kantoormateriaal heeft via het MobileOne-platform een draadloze applicatie ontwikkeld om serviceverzoeken vast te leggen, onderhoudsmonteurs in te delen, actuele foutstatussen bij te houden en het gebruik van reserveonderdelen te registreren.
- Een Engelse Service Provider heeft een systeem geïmplementeerd om in een nationale database van beschikbaar onroerend goed te zoeken. Het systeem laat via het MobileOne-netwerk alle actuele onroerend-goeddetails inclusief foto s zien.
Over Pervasic
Pervasic is een pan-Europese draadloze (Wireless) Application Service Provider (W.ASP) die een optimale oplossing biedt voor de ontwikkeling en levering van draadloze mobiele applicaties voor intelligente mobiele apparatuur. Pervasics MobileOne" W.ASP functioneert al voor verschillende klanten en applicaties. Pervasic is met haar draadloze ASP-service gestart in Londen, in oktober 2000, en is direct daarna begonnen met haar Europese expansie door het openen van kantoren in Parijs, Frankfurt, Amsterdam en Stockholm. Pervasic is van plan haar draadloze ASP-expansie gedurende 2001 voort te zetten binnen alle belangrijke Europese markten.

Voor meer informatie
Whizpr
Ward van Beek
0137-410483
(ward@whizpr.nl)
www.whizpr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie