Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief van de Vries aan de Tweede Kamer over Volendam

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Brief aan de Tweede Kamer over planning onderzoeken rijksinspecties, commissie-Alders inzake Volendam en de inzet van helicopters van Defensie

Een parlementair stuk bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding
29 maart 2001
Staatssecretaris De Vries rapporteert in deze brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van het onderzoek naar de cafébrand in Volendam. De commissie-Alders heeft in overleg met de inspectie Brandweerzorg en Rampenbestrijding de uitvoering van de taakopdracht vastgesteld. Het onderzoek van de commissie zal zich behalve op de brandveiligheidsvoorschriften in de horeca ook richten op brandveiligheidsvoorschriften in andere openbare gelegenheden zoals discotheken en sporthallen. Verder buigt de commissie zich over de vergunningverlening en de bestuurlijke handhaving van de brandveiligheid in gemeenten. De eindrapportage van de commissie-Alders wordt in juni verwacht, maar als er voor die tijd belangrijke feiten aan het licht komen, zal de Tweede Kamer eerder ingelicht worden. Als laatste vermeldt de staatssecretaris in deze brief welke helicopters van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine zijn ingezet bij het transport van zwaargewonden op 1 januari.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie