Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-03-2001 Politieberichten van 28/3 (13.00 uur) t/m 29/3 (07.00 uur)

Tzum: autobrand
Woensdag omstreeks 10.20 uur stond een 28-jarige inwoner van Sneek met zijn auto op de Franekerweg onder Tzum. Toen hij de auto wilde starten, zag hij rook onder de motorkap vandaan komen. De man heeft daarop de auto verlaten en de brandweer gebeld, die de brand hebben geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto was eigendom van een garagebedrijf uit Scharnegoutum.

Sneek: onder invloed
Woensdag omstreeks 14.30 uur werd op de Hooiblokstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Sneek: inbraak auto
Woensdag tussen 00.15 en 06.45 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Worp Tjaardastraat. Het raam in het rechter portier werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, kleding en 10 cd`s weggenomen. De eigenaresse, een 26-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak café
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een café aan het Auckemastraatje. Via vernieling van een bovenlicht kwam men het pand binnen. Uit de kassa werd een klein geldbedrag weggenomen, alsmede een glas met dubbeltjes en stuivers, dat naast de kassa stond. Door de exploitant, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangifte gedaan.

Drachten: zakkenrollerij
Woensdag omstreeks 15.30 uur was een 44-jarige inwoonster van Hurdegaryp aan het winkelen in het centrum van Drachten. Op de Noorderbuurt kwam zij tot de ontdekking dat haar tas openstond en dat haar portemonnee, met daarin een behoorlijk geldbedrag, was gestolen. De vrouw heeft niet gemerkt dat de tas, die zij steeds bij haar heeft gedragen, tijdens het winkelen geopend is. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Fryske diken: aankonding controles
Woensdag 4 april wordt door de radarcontroleurs van het bureau Verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid op het wegvak Buitenpost provinciegrens. Een dag later wordt gecontroleerd op het wegvak Hemelum Koudum. Vrijdag 6 april staat de radar opgesteld langs het wegvak Oldeholtpade afslag A32. Met ingang van heden worden de resultaten van het project Fryske diken nog eenmaal per maand doorgegeven. Het eerste persbericht zal donderdag 5 april verschijnen. Hierin zullen dan de totale cijfers over de voorgaande maand worden gepubliceerd. Dit persbericht zal dan niet alleen snelheid bevatten, maar ook, voor zover mogelijk actuele cijfers geven over de andere items van het project Fryske diken, namelijk alcohol, gordel, helm en rood licht.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag tussen 14.30 en 17.55 uur werd in een onbewaakt ogenblik door onbekenden uit een winkel aan de Oosterdijk een digitale camera weggenomen. De winkelwaarde van de camera bedraagt f 3699.- Een medewerker van de winkel, een 24-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: auto in sloot
Woensdag omstreeks 16.40 uur reed een 67-jarige inwoonster van Bolsward met haar auto over de Exmorraweg. Op een gegeven moment stak iets onbekends de weg over, waarvoor zij wilde afremmen. De vrouw raakte daarop het gas aan in plaats van de rem en kwam vervolgens in de sloot naast de weg tot stilstand. De vrouw werd door een omstander uit de auto gehaald en liep alleen een nat pak (jurk) op. De auto werd zwaar beschadigd en is weggesleept.

Drachten: vernieling en onder invloed
Woensdag omstreeks 18.20 uur kwam er een melding binnen dat op de Hooizolder twee mannen zojuist een ruit in een toegangsdeur van een woning hadden vernield en daarna waren weggereden in een personenauto. De personenauto werd door een patrouille aangetroffen op de Eikesingel. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Drachten en de inzittende, een 36-jarige inwoner van Drachten, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 36-jarige verdachte was naar de woning van zijn vriendin aan de Hooizolder gegaan om een gesprek met haar te hebben. Toen de deur niet werd geopend, had hij een ruit van de deur vernield en was naar binnen gegaan. Toen hij zijn vriendin niet aantrof, had hij de woning weer verlaten. Zijn vriendin, een 26-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan. De bestuurder van de personenauto had niets met de vernieling te maken en trad alleen maar op als chauffeur. Bij de aanhouding bleek echter wel dat de man had gedronken. Aan het bureau blies de man 435ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Heerenveen: onder invloed
Donderdag omstreeks 02.20 uur zag een patrouille dat de bestuurder van een personenauto slingerend reed over de Zanden. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Drachten werd gecontroleerd en het bleek dat de man gedronken had. Hij werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 655 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: vernieling autobanden
Woensdag tussen 21.00 en 22.00 uur werd op de Bolder van twee geparkeerde personenauto`s een band vernield. Het bleek dat men de band had lekgestoken. Dit was de nacht ervoor ook al gebeurd op het Stjoerboard. Ook hier werd van twee auto`s een band lekgestoken. De eigenaren van de voertuigen hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie