Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leden NS vergaderen over acties

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-03-2001

Overleg met NS mislukt; leden vergaderen over acties

Het overleg met de directie van NS over het invoeren van een arbitragecommissie is mislukt. CNV Spoorwegen gaat vrijdagmiddag zijn leden raadplegen over de mogelijke acties bij het spoor.

Het overleg strandde vooral op het onderwerp invoering procesvereenvoudiging. De directie bood geen enkele ruimte ten aanzien van de inhoud van het plan en gaf aan de invoering per 10 juni onontkoombaar te achten, zowel qua logistiek als qua personele planning.
Het enige dat NS aanbiedt is bindende arbitrage. Dat haalt volgens CNV Spoorwegen echter niet de lont uit het kruitvat. Desondanks is de bond van plan het idee van arbitrage als zodanig vrijdagmiddag voor te leggen aan de ledenvergaderingen.
Ondanks de uitspraak van de rechter blijft CNV Spoorwegen geloven in de mogelijkheid van uitstel tot na 10 juni. De bond baseert deze opvatting op uitspraken van de leden die bij de planning zijn betrokken. En volgens de bond ligt de meeste kennis bij de mensen die het werk doen. Omdat zowel de rechter als de directie deze mensen niet wensen te geloven, zullen de leden van CNV Spoorwegen zich vrijdag uitspreken over mogelijke acties.

Arbitrage
CNV Spoorwegen stelt bovendien voor alsnog een arbitragecommissie in te stellen met als doel alsnog te laten onderzoeken wie in deze discussie het gelijk aan zijn zijde heeft.

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder)
030 - 6 348 327
Bert Aanstoot (persvoorlichter)
030 - 6 348 240

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie