Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 maart 2001

Opsporing Verzocht
Naar aanleiding van de gewapende overval op een gezin in Moerkapelle in de Dorpsstraat op woensdagavond 7 maart jl. zal Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het programma 'Opsporing Verzocht' van maandag 2 april a.s. Getuigen die iets verdachts hebben gezien of meer informatie hebben over de overval, worden verzocht contact op te nemen met Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Onder invloed rijden Noordwijk De politie hield op woensdag 28 maart rond 19.00 uur op de Schiestraat een 47-jarige Noordwijkse automobilist aan. Als bestuurder had hij te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 875 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet.) Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen.

Onder invloed rijden Katwijk De politie hield op donderdag 29 maart rond 01.15 uur op de Provinciale weg S1 een 30-jarige automobilist uit Rijnsburg aan. Als bestuurder had hij te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 785 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet). De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

Inbraak in woningen Leiden Op woensdag 28 maart in de late middag, werd ingebroken in een woning aan de Oude Rijn. Waarschijnlijk kwam de inbreker binnen na het open flipperen of hengelen van de deur. Vooralsnog worden sieraden vermist. De bewoners waren ten tijde van de inbraak thuis. Ook werd op de dag of in de avond ingebroken in een woning aan de 1e Binnenvestgracht. Hier werd een cilinder van een deur vernield om binnen te komen. Uit de woning wordt een groot aantal c.d.'s en enkele sieraden vermist.

Autobrand Leiden Op donderdag 29 maart rond 01.15 uur ging een auto van een 26-jarige Leidse in vlammen op. De auto stond geparkeerd op de hoek van de Smidsteeg en de Morsstraat. De brandweer bluste het vuur. De politie onderzoekt of er sprake is van kortsluiting of brandstichting.

Verdacht pakketje blijkt geen bom te zijn Leiden De explosievenopruimingdienst heeft vannacht aan de Parmentiersweg een verdacht pakketje onderzocht. Het pakketje bevatte geen explosieven. De politie kreeg tussen 01.00 en 02.00 uur tot twee keer toe een telefoontje van een man die vertelde dat er een bom zou afgaan aan de Parmentierweg. Onder een auto zou een pakketje liggen. De politie trof daar inderdaad een verdacht pakketje aan. Zij nam geen risico's en waarschuwde de explosievenopruimingsdienst. Deze onderzocht het pakketje en kon rond 04.00 uur vertellen dat het om een loos alarm ging. Wie er verantwoordelijk is voor deze grap weet de politie nog niet. Zij stelt daarnaar een onderzoek in. Enkele bewoners aan de Parmentierweg verlieten uit voorzorg tijdelijk hun woning en vonden onderdak bij buurtbewoners.

Automobilist loopt nekletsel op Ter Aar Een 36-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk werd op woensdag 28 maart rond 12.00 uur op het Oude Kerkpad aangereden door een vrachtauto die vanaf een uitrit de weg op reed. De bestuurder van de vrachtauto, een 20-jarige Alphenaar, verleende hem geen voorrang. De Rijndijker liep daarbij nekletsel op. Hij werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Rijden onder invloed Gouda In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 maart heeft de politie op Thorbeckelaan een 25-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De surveillerende agenten zagen dat de man slingerend over de weg reed en regelmatig remde. Daarop is hij staande gehouden en na een blaastest overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hij had een ademalcoholgehalte van 600. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte woninginbraak aangehouden Gouderak De politie heeft woensdagavond 28 maart omstreeks 19.00 uur een 16-jarige jongen uit Gouda aangehouden op verdenking van een woninginbraak, gepleegd op vrijdag 23 maart jl. in Gouderak aan het Middelblok. Om binnen te komen in de woning was een ruit vernield. Bij deze inbraak waren zaken als een mobiele telefoon en een walkman weggenomen. Genoemde zaken werden in het bezit van de jonge Gouwenaar aangetroffen. Hij heeft de inbraak toegegeven en is daarop in verzekering gesteld.

Controle geluidsvoorschriften horeca Waag & Wiericke Sinds enkele jaren worden binnen het district Waag & Wiericke (Bodegraven, Reeuwijk, Gouda) door de politie, in samenwerking met de milieudienst Midden-Holland, controles gehouden op de naleving van de geluidsvoorschriften voor horecabedrijven. Het aantal klachten over geluidshinder nam de laatste jaren gestaag af. Het jaar 2000 laat echter een stijging zien van het aantal klachten van ongeveer 20% ten opzichte van het jaar daarvoor. Naar aanleiding hiervan zullen de politie en de milieudienst de controles de komende tijd weer aanscherpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie