Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plantacties door bewoners in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Plantacties door bewoners!

Op verschillende plekken in Zoetermeer kunt u binnenkort weer bewoners bezig zien om het groen in hun buurt opnieuw aan te planten en het zo kleurrijker en natuurrijker te maken.
Op twintig plekken in de stad hebben bewoners inmiddels planten en struiken aangeplant die vogels, vlinders en andere insecten lokken. Ook zijn er nestkasten opgehangen, bessenstruiken en kruiden aangeplant, een plukweide ingezaaid en boomstammetjes neergelegd om dieren een schuilplek te bieden.
Niet alleen bewoners doen hier aan mee. Zo is inmiddels in Meerzicht de kerk 'De Oase' gestart met de aanleg van een symbolische plantentuin.
Een organisatie voor kinderopvang aan het Schuitwater heeft een zintuigentuin aangelegd en de Margrietschool in Buytenwegh/De Leyens is bezig stukjes groen rondom de school opnieuw in te richten met een vlinder- en vogeltuin en een bessen- en kruidentuin. Ook de Torteltuin van Pluk van de Petteflet wordt aangeplant.

Hebt u ook belangstelling?
Wilt u samen met uw buurt, vereniging, school of kerk ook een stuk groen aanpassen en adopteren dan kunt u bellen naar de gemeente Zoetermeer, afdeling Natuur- en milieueducatie, telefoon (079) 346 9662 of u kunt contact opnemen met de wijkpost bij u in de buurt.Gemeente Zoetermeer © March 2001

Last update: 29 March 2001 (8:54)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie