Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Christelijke tv-studio Ivoorkust officieel geopend

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Amersfoort, 29 maart 2000

Christelijke tv-studio Ivoorkust officieel geopend

HILVERSUM African Christian Television (ACT), een christelijke televisieorganisatie in Ivoorkust, zal zaterdag 31 maart haar nieuwe studio officieel openen. De opening zal worden bijgewoond door de Ivoriaanse minister van communicatie. Dat meldt Stichting 3xM in Hilversum, die de bouw van deze studio heeft gefinancierd.

"ACT is een project van de mediacommissie van de Afrikaanse Evangelische Alliantie. Het doel van deze studio is evangeliserende en pastorale tv-programma s te produceren voor de tweeëntwintig landen die samen Franstalig West-Afrika vormen", vertelt 3xM-directeur Martien Timmer. "Het is veruit ons grootste project. Er wonen in totaal 190 miljoen mensen in dit deel van de wereld, van wie er naar schatting inmiddels ruim negentig miljoen toegang hebben tot televsie-uitzendingen. Terwijl de studio nog in aanbouw was, heeft ACT overigens al diverse programma s gemaakt en uitgezonden in meer dan tien Afrikaanse landen. Daar werd heel positief op gereageerd."

In Franstalig West-Afrika is vanouds weinig protestantse zending bedreven. De protestantse christenen vormen er een kleine minderheid. De islam en het animisme tellen in deze regio veruit de meeste aanhangers. "Met deze nieuwe tv-studio in Abidjan, de belangrijkste stad van Ivoorkust, hopen we een inhaalslag te kunnen maken in dit enorme gebied", aldus Timmer.

Noot voor de redactie

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie