Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM EMEA gaat Aladdin's beveiligingsoplossingen distribueren

IBM EMEA gaat Aladdin's beveiligingsoplossingen distribueren

Verkopen in eerste jaar kunnen US$ 4 miljoen bereiken

Tel Aviv (Israel)/IJsselstein (Nederland), 29 maart 2001 Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), toonaangevend op het gebied van software- en Internet content beveiliging, heeft een overeenkomst getekend met IBM EMEA. Tot op heden is dit de grootste Europese distributieovereenkomst voor Aladdin's eSafe-lijn van Internet content beveiligingsoplossingen.

Aladdin's eSafe is een door IBM EMEA gecertificeerde beveiligingsoplossing voor Internet content en zal als zodanig worden meegenomen in IBM's aanbod van producten voor beveiligingsmanagement en toegangscontrole. De overeenkomst met IBM EMEA kan naar verwachting in het eerste jaar al zo'n US$ 4 miljoen aan verkopen genereren.

"Bij IBM begrijpen we dat het tijdperk van electronisch zakendoen vraagt om het best mogelijke niveau van beveiliging," stelde Meir Nissensohn, General Manager van IBM Israel. "Het ondertekenen van deze overeenkomst geeft de sterkte aan van IBM in het promoten van nieuwe initiatieven." De IBM EMEA-Aladdin overeenkomst omvat de distributie van eSafe, te beginnen in Aladdin's eigen vier Europese vestigingslanden (Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland) alsmede in Israel, waar Aladdin's hoofdkantoor gevestigd is.

"Een partnerschap met IBM Europe is een belangrijke nieuwe stap in het uitbreiden van de beschikbaarheid van eSafe's unieke, proactieve beschermings-mogelijkheden," zei Yanki Margalit, Chairman en CEO van Aladdin Knowledge Systems. "Het verheugt Aladdin buitengewoon samen te werken met IBM om zo organisaties ongestoord en veilig zaken via het Internet te kunnen laten doen. Aladdin's eSafe is voor IBM een sterke en slimme om e-business veel veiliger te maken."

Over eSafe: Aladdin's eSafe producten - eSafe Desktop, eSafe Enterprise, eSafe Mail en eSafe Gateway - leveren de meest uitgebreide vorm van proactieve bescherming tegen allerhande vandaalprogramma's en geven gebruikers het vertrouwen veilig over het Internet te kunnen surfen.

Vandaalprogramma's zijn een nieuw soort Internetbedreigingen waartegen traditionele antivirus programma's en firewalls machteloos zijn. Het zijn voorgeprogrammeerde 'slimme' coderingen die onder meer via een bezochte website of via email kunnen worden geplaatst op de computer van het slachtoffer. Een vandaalprogramma kan bestanden wissen, veranderen of zelfs ontvreemden, zodat de maker ervan ongezien belangrijke (bedrijfs)
-gegegevens in handen krijgt. Sommige vandalen zijn ook programmeerbaar om (financiële) transacties te verrichten vanaf de computer van de onwetende gebruiker.

eSafe is op de markt het enige totaalpakket met veiligheidsoplossingen dat proactieve bescherming biedt van gateway tot desktop. Het is ook de enige die Total Sandbox II Quarantine bescherming biedt tegen alle vormen van vijandige inhoud zoals virussen, vandalen en wormen. Een unieke eigenschap die alleen in Aladdin's eSafe oplossingen wordt gevonden is de Sandbox die een beschermende muur optrekt rond primaire systeembestanden en die alle potentieel gevaarlijke virussen, vandalen en wormen isoleert in een steriele omgeving waardoor ze geen schade meer kunnen aanrichten aan systeemresources of deze kunnen infecteren of stelen.

Veel meer dan alleen antivirus bescherming stellen de eSafe-producten organisaties in staat om:
- de mogelijkheden van gebruikers om vitale systeembestanden te veranderen te blokkeren waardoor het IT-onderhoud en reparatiekosten aanzienlijk verminderd worden.
- de toegang te blokkeren tot websites met een ongewenste of kwaadaardige inhoud, zoals haatliteratuur of pornografie, of die sites die bekend staan om het verspreiden van virussen.
- te voorkomen dat uitgaande emails vertrouwelijke of verboden inhoud bevatten.

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie