Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sybase en EDS bundelen krachten in e-business

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Sybase en EDS bundelen krachten in e-business

EDS kiest Sybase Enterprise Portal als basis voor e-business platform

Maarssen, 29 maart 2001 - Sybase en EDS ontwikkelen gezamenlijk oplossingen voor geavanceerde e-business toepassingen. De systemen zijn gebaseerd op Sybase Enterprise Portal en de E.solutions consultancy services van EDS. De bedrijven zijn daartoe een internationale alliantie aangegaan.

Sybase en EDS richten zich met de samenwerking op de top-2000 bedrijven over de hele wereld. De alliantie combineert de bewezen enterprise portal technologie van Sybase met de ervaring van EDS op het gebied van bedrijfsadvisering. Daardoor ontstaat een partner die bedrijven in staat stelt hun bestaande IT-infrastructuur te integreren met e-business-oplossingen om zo te komen tot een taakgerichte omgeving die de gehele keten 'klant-toeleverancier-medewerkers-bedrijfspartners' omvat.

EDS en Sybase vullen elkaar niet alleen aan op het gebied van kennis, producten en technologie, maar ook wat betreft de markten waarop zij actief zijn. Zo heeft EDS een sterke positie in de automobielindustrie, bij fabrikanten van consumentenproducten en detailhandelketens en in de financiële sector, overheid, en de telecommunicatie-industrie. Sybase heeft jarenlange ervaring binnen de financiële dienstverlening, overheid, telecommunicatie en de gezondheidszorg. Deze combinatie biedt beide bedrijven de kans nieuwe, verticale marktsegmenten te betreden.

De keuze van EDS voor Sybase Enterprise Portal als basis voor zijn e-business strategie is voorafgegaan door een uitgebreide studie naar beschikbare technologie op de e-businessmarkt, aldus Rob Rasmussen, vice-president van EDS E.solutions Digital Value Chain consulting practice. Sybase ziet in de samenwerking goede kansen om de ondersteuning aan bestaande en nieuwe klanten bij het implementeren van bedrijfskritische e-business strategieën verder uit te breiden.

EDS
EDS ondersteunt bedrijven over de gehele wereld bij het beheersen van de complexe digitale economie. Het bedrijf integreert daartoe hoogwaardige technologie met strategische advisering, implementatieondersteuning en 'hosting'. De systemen van EDS elimineren de grenzen tussen bedrijven, organisaties en externe partners zodat die op een geheel nieuwe manier met elkaar kunnen samenwerken. De klantenkring van EDS en zijn consultancy-dochter A.T. Kearney omvat de grootste bedrijven van de wereld, verspreid over 55 landen. Het bedrijf realiseerde in 2000 een omzet van $ 19,2 miljard. De aandelen van EDS staan genoteerd aan de beurzen van Londen en New York.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op www.sybase.nl of www.sybase.com.

Voor meer informatie:
Sybase Nederland B.V., Jeannette Bakker, marketing manager, telefoon: 0346-558409
of Presscom PR & Marketing B.V., telefoon 030-6051415, e-mail: (L.T.vrugt@inter.NL.net)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie