Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.30 uur
Verkeerscontroles

BINNENSTICHT Op de provincialeweg N234 in Groenekan controleerde de politie woensdag tussen kwart over elf en een uur op snelheid. Van de
1.280 passanten reden 24 te snel. De snelste reed 105 km/u waar 80 de limiet is.

In Zeist werd woensdagmorgen tussen negen en tien uur op de Boulevard gecontroleerd op snelheid. Er werden 618 bestuurders gecontroleerd. Achttien van hen reden te snel. De snelste passeerde het controlepunt met 77 km/u. Ook werden vier bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding, bromfietser onder invloed

DRIEBERGEN Op woensdag 28 maart vond op de Diederichslaan een aanrijding plaats tussen een auto een bromfiets, waarbij na onderzoek bleek dat de bestuurder van de bromfiets onder invloed van alcohol verkeerde. Een 37-jarige inwoonster van Driebergen reed met haar auto over de Hoofdstraat en wilde de Diederichslaan oprijden. Uit tegenovergestelde richting kwam een bromfiets aanrijden die, ondanks dat de vrouw met haar auto stopte, tegen de voorzijde van haar auto aanreed.

De bromfietsbestuurder en zijn passagier kwamen op de motorkap van de auto terecht. Na de aanrijding liepen beide personen met de bromfiets weg. Nadat de aanrijding was gemeld, zagen politieagenten een man langs het politiebureau lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden, het bleek een 36-jarige inwoner van Zeist te zijn.

Aan het bureau bleek de man onder invloed van alcohol te zijn en er werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek de verdachte 1,4 promille aan alcohol in het lichaam te hebben.

Later werd door de politie de bromfiets in de omgeving van het ongeval aangetroffen. De politie nam de bromfiets in beslag. Tegen de verdachte worden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging

MAARTENSDIJK Op woensdag 28 maart werd aangifte gedaan van openlijke geweldpleging, welke gepleegd was op dinsdag 27 maart omstreeks vijf voor vijf in de middag op de Tolakkerweg.

Een 10-jarige jongen uit Hollandsche Rading reed op die dag, datum en tijdstip op zijn fiets ingehaald door twee jongens op bromfietsen. Bij het passeren van de jongen op zijn fiets werd hij omver geduwd, waardoor hij ten val kwam. De bromfietsers stopten en het tweetal stapte af.

Hierna werd het slachtoffer zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Tevens werden spullen van het slachtoffer uit zijn rugtas gehaald en de weilanden ingegooid. Hierna stapte het tweetal weer op hun bromfietsen en reden weg in de richting van Hollandsche Rading.

Van het tweetal is bekend dat één van hen op een rode bromfiets reed en dat beide verdachten ongeveer 16 jaar oud waren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed achter het stuur
ZEIST Tijdens de surveillance reed de politie woensdagavond in een onopvallende auto over de Oude Arnhemseweg. Ter hoogte van de Koepellaan werden de agenten omstreeks half elf links ingehaald door een bestuurder die vervolgens ook aan de linkerkant een vluchtheuvel passeerden.

De politie zette de achtervolging in en gaf de bestuurder een stopteken. In eerste instantie voldeed de man hier niet aan en reed met ruim 80 km/u een woonwijk in, waar een 30 km/u zone geldt.

Op de Schaerweijdelaan kreeg de bestuurder wederom een stopteken. Uiteindelijk zette hij zijn voertuig aan de kant van de weg. De 23-jarige bestuurder uit Zeist gedroeg zich direct zeer recalcitrant en schold de agenten meerdere malen uit. De agenten besloten de man aan te houden echter deze weigerde uit zijn auto te komen.

Uiteindelijk werd de man uit auto gehaald en aangehouden. Op het bureau bleek dat de Zeistenaar gedronken had. Uit de ademanalyse werd duidelijk dat hij 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Met een proces-verbaal voor belediging, een rijontzegging van twee uur en een boete van 410,= werd hij naar huis gestuurd.

Autogordel controle

DRIEBERGEN Woensdagmiddag heeft de politie van het district Binnensticht op de Traay een autogordelcontrole uitgevoerd. Tussen twee uur en kwart voor vier werden 36 bekeuringen uitgeschreven van 90,= voor het niet dragen van de autogordel.

Daadkrachtig optreden getuigen
DE BILT Woensdagmorgen zag een 50-jarige getuige twee mannen voor een kledingwinkel aan de Hessenweg staan. De man vertrouwden het niet en bleef even wachten. Plotseling zag hij hoe één van de mannen een greep naar een kledingrek deed en een stapel kleding wegnam.

Beide verdachten zetten het op een lopen. De getuige zette zijn auto in de achteruit en parkeerde deze naast de auto van de verdachten. Hij stapte uit en trok de gestolen kleding uit de auto van de verdachten. Op dat moment kwam een tweede getuige 47-jarige vrouw uit De Bilt met haar auto aanrijden. De vrouw parkeerde haar voertuig voor de auto van de verdachten. Hierdoor stond de auto gedeeltelijk ingeklemd.

De vrouw wilde de politie waarschuwen en liep naar de kledingwinkel om te gaan bellen. Intussen zagen de verdachten toch kans om via het trottoir in de richting van de Ballotweg weg te rijden.

De politie is op zoek naar getuigen die menen de twee verdachte te herkennen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie