Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwilligers provincie Zeeland in de schijnwerpers

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Vrijwilligers in de schijnwerpers

De Commissaris van de Koningin wil meehelpen de aandacht te vestigen op het feit dat 2001 is uitgeroepen tot het internationale jaar van de vrijwilliger.

Elke maand zal hij een evenement bijwonen dat voornamelijk draait op vrijwilligers. Als het mogelijk is zal hij zelf ook meehelpen. De Zeeuwse welzijnsorganisatie Scoop zorgt voor suggesties waaruit de heer Van Gelder kan kiezen.

Inmiddels heeft de Commissaris een bijeenkomst bijgewoond: afgelopen zaterdag was hij aanwezig bij de boottocht voor geestelijk gehandicapten. Deze werd georganiseerd door de Vereniging Ouders Geestelijk Gehandicapten en de Provinciale Stoombootdiensten.

Verder heeft de heer Van Gelder de Zeeuwse burgemeesters geschreven dat dit jaar extra aandacht kan worden geschonken aan vrijwilligers bij het voordragen voor koninklijke onderscheidingen. Dit kan worden gedaan met het oog op de landelijke vrijwilligersdag op 7 december a.s.
Deze uitnodiging geldt in feite ook voor de vrijwilligersorganisaties zelf.
Men kan personen voordragen door dit te melden bij de burgemeester. Uiteraard moet het gaan om mensen die verdienstelijk werk doen (of hebben gedaan) voor de Zeeuwse maatschappij en die daar veel energie en vrije tijd aan besteden. Bij een verzoek moet dit worden aangetoond.

Aangezien aan de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding een nauwkeurige procedure vooraf gaat, moeten aanvragen tijdig bij de burgemeester worden ingediend: vóór de zomervakantie van dit jaar.

28 maart 2000, Van der Linde, tel. 0118-631399, nr. 11/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie