Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Webcam weer aan
29-3-2001. Met ingang van vandaag zijn de ruiters van de bereden politie weer in de manege aan het werk. Dat betekent niet dat u de paarden in de stad tegenkomt. De surveillances op straat worden in verband met MKZ in ieder geval tot na het weekend per auto uitgevoerd. Wel oefenen de ruiters regelmatig in de manege. Daarom is onze webcam ter plaatse ook weer aangezet. Overdag, tussen 9 en 17 uur, kunt u de paarden en hun berijders regelmatig 'live' aan het werk zien vanuit de politiemanege.

Klik hier om naar de webcam-pagina te gaan.Woning uitgebrand (2)
29-3-2001. Afgelopen nacht heeft een uitslaande brand in een woning aan het Jan Tooropplantsoen de 36-jarige bewoner in zijn slaap overvallen. De oorzaak van de brand is onbekend. De bewoner vluchtte naar buiten, maar ging vervolgens weer de woning in waar hij alle kranen opendraaide. Door het vuur kon hij op dat moment het huis niet meer uit en werd even later door de brandweer met een ladder van het dak afgehaald. De man heeft vermoedelijk lichte rookvergiftiging opgelopen en is naar een ziekenhuis overgebracht. De bewoners van twee naastgelegen woningen moesten hun huis verlaten. Ze zijn opgevangen door stichting Salvage.Woning uitgebrand
29-3-2001. Een uitslaande brand heeft gisteravond een bedrijfspand annex woonhuis aan de Hornweg in Aalsmeer in de as gelegd. De oorzaak was een oververhitte houtkachel of open haard. Er zijn geen gewonden gevallen. Als gevolg van de rookontwikkeling moest de naastgelegen sporthal worden ontruimd. De 600, voor een deel oudere bezoekers, werden opgevangen in de kassen van een naburige bloemenexpediteur. De bussen die de bezoekers op zouden halen aan het eind van de avond, werden eerder opgetrommeld en brachten de gedupeerden naar huis. De bewoners van het uitgebrande huis hebben de nacht elders doorgebracht.

Reclamebord op vrouw
29-3-2001. Een 30-jarige vrouw liep gistermiddag een hoofdwond op doordat ze werd getroffen door een reclamebord dat een paar meter hoger van een gevel viel. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis en mocht na medische behandeling weer naar huis. Het lichtreclamebord kwam vermoedelijk naar beneden doordat een bout was afgebroken. De overige drie bouten werden daardoor, inclusief pluggen, uit de gevel getrokken. Een tweede, soortgelijke lichtbak werd door de brandweer op zijn degelijkheid gecontroleerd. De calamiteiten unit van de gemeente (bouw- en woningtoezicht) is ingelicht over het incident.

Verkeerscontroles
29-3-2001. Gisterochtend werd een anderhalf uur durende gordelcontrole gehouden op de Eerste Constantijn Huygensstraat. Er liepen 42 automobilisten tegen de lamp. Ze zaten niet in de gordel en kunnen een boete van negentig gulden tegemoet zien. Op de Oranjebaan in Amstelveen werd tijdens de ochtendspits een bromfietscontrole gehouden. Twintig bromfietsen werden aan een controle onderworpen. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor zogenaamde opgevoerde brommers (5 keer), niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat (2 keer), het ontbreken van het gele plaatje en het ontbreken van het juiste verzekeringsplaatje. In de gemeente Uithoorn zijn gistermiddag en avond op verschillende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal zijn 68 hardrijders geverbaliseerd, vielen 9 bonnen voor rijden door rood licht, 20 bekeuringen voor het niet in de gordel zitten en diverse bonnen voor overige zaken zoals het rijden op het trottoir, het negeren van een gesloten verklaringen en het rijden met gladde banden. Op de ringweg A-10 West is tijdens de ochtendspits een verkeerscontrole gehouden. Ook hier werden 68 hardrijders op de bon gezet en werden zeven bonnen uitgeschreven voor te brede voertuigen.Overvallen opgelost
29-3-2001. De politie heeft het afgelopen weekeinde twee Amsterdammers van 20 en 21 jaar aangehouden in verband met een reeks overvallen op supermarkten. De verdachten hebben inmiddels voor een aantal overvallen een bekentenis afgelegd. Van het buitgemaakte geld, enige tienduizenden guldens, is niets teruggevonden. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De verdachten zijn dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De verdenkingen tegen hen bestaan uit afpersing, bedreiging en/of diefstal met geweldpleging. De overvallers konden worden gepakt dankzij een speciaal opgericht overvallenteam. Vorige week donderdag en vrijdag hield een aanvullende task force van tientallen agenten een groot aantal supermarkten in en rond het centrum in de gaten.

In deze gebieden zagen de supermarkten zich de afgelopen tijd geconfronteerd met een toenemend aantal overvallen.Tussen 30 januari en 24 maart was het 20 keer raak. Om dit probleem het hoofd te bieden vormden de politiebureaus IJ-tunnel, de Binnenstad en Houtmankade een 7-koppig rechercheteam dat startte met een inventarisatie. Hieruit kwam naar voren dat het vermoedelijk om twee overvallers ging die zich verplaatsten op een fiets of een bromfiets. In alle gevallen droegen ze bivakmutsen en sloegen hun slag op de dinsdag-, donderdag- of de vrijdagavond. Hun meeste geliefde tijdstip lag rond 19.30 uur.

De overvallers bedreigden caissières en gingen bijzonder grof te werk. Voor een aantal slachtoffers was de overval zo ingrijpend dat ze onder behandeling moesten bij een psychiater. Ook de diverse bedrijfsopvangdiensten kregen heel wat werk te verstouwen.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie