Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten TV-Loonland AG

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TV-LOONLAND AG

Resultaten TV-Loonland AG overtreffen cijfers voor 2000

Resultaten TV-Loonland AG overtreffen de voorlopige cijfers voor 2000


- Omzet is vertienvoudigd tot 145 miljoen DM
- Jaarlijks overschot is verviervoudigd tot 16,1 miljoen
München, 29 maart 2001 - TV-Loonland AG uit München pakt voor het boekjaar 2000 eens te meer uit met resultaten die ver boven de in februari aangekondigde verwachtingen liggen, zowel wat betreft de omzet als de bedrijfsresultaten. Op basis van de nu definitieve cijfers is TV-Loonland erin geslaagd om het voorbije jaar zijn omzet meer dan te vertienvoudigen tot 145,1 (13,7) miljoen DM. De prognoses van TV-Loonland gingen uit van een groei van 127 miljoen DM, terwijl de voorlopige cijfers stegen tot 133,1 miljoen DM. Ook wat betreft het jaarlijks overschot heeft TV-Loonland de verwachtingen duidelijk overtroffen, met een overschot van 16,1 (4,0) miljoen DM. De doelstelling was om 11,5 miljoen DM te halen, wat in de voorlopige cijfers al gekatapulteerd werd tot 15,7 miljoen DM. De netto-inkomsten per aandeel stegen tot 1,26 (0,31) euro.

Het EBIT (resultaat voor aftrek van kosten op nettoschulden en belastingen) steeg tot 21,4 (7,7) miljoen DM, wat het EBITDA (bedrijfsresultaat voor amortisatie, goodwill en afschrijvingen) mee optrok tot 40,6 (8,3) miljoen DM. TV-Loonland AG heeft geen uitstaande schulden en kan rekenen op een reserve aan liquide middelen van 65 miljoen DM.

'Dit uitzonderlijke resultaat over het eerste jaar na onze beursgang effent nu de weg voor de verdere uitbouw dit jaar van onze leidinggevende positie als hoofdrolspeler op de internationale markt,' vertelt ons Peter Völkle, Chief Executive Officer (CEO). Het voorbije jaar had TV-Loonland AG al - meer dan eens en met een grote marge - de bij de beursgang van het bedrijf in maart 2000 aangekondigde cijfers naar boven herzien. De succesvolle strategie van TV-Loonland is geschraagd op het feit dat het bedrijf de hele productieketen beheert, van de productie in eigen studio's tot het aanbrengen van de finishing touch voor televisieuitzendingen, terwijl het ook nog samenwerkt met televisiestations, zelf de merchandising via eigen bureaus behartigt en de internationale distributie voor eigen rekening neemt via wereldwijde kanalen in eigen beheer. Het bedrijf controleert dus van a tot z de creatie en het gebruik van kwalitatief hoogstaande programma's.

'Wij zijn er fier op dat we onze verwachtingen hebben kunnen overtreffen, en wij zijn van mening dat dit succes zal bijdragen tot het vergroten van het vertrouwen dat investeerders tonen in de Nieuwe Markt', aldus Carl Woebcken, Chief Financial Officer (CFO) van TV-Loonland AG.

De persconferentie met betrekking tot de jaarresultaten van TV-Loonland AG vind plaats op maandag 9 april om 10u in het 'Haus der Bayerischen Wirtschaft' in München, Duitsland. Op dinsdag 10 april om 11u houdt het bedrijf een conferentie voor DVFA-analisten in het Hilton Hotel in Frankfurt, Duitsland.

TV-Loonland AG

Op wereldvlak behoort TV-Loonland AG uit München tot de leidende producers, makelaars in rechten en Internetproviders in de entertainmentsector voor kinderen en jeugd. Dankzij de beursgang in maart 2000 op de Nieuwe Markt (Neuer Markt) van de Duitse beurs, creëerde het in 1989 opgerichte mediabedrijf nieuwe uitbreidingsmogelijkheden. Tijdens het boekjaar 2000 realiseerde TV-Loonland een hele reeks overnames, waaronder Sunbow Productions, de hele televisieproductie en distributieactiviteiten van Sony Wonder, beide afdelingen van Sony Music Entertainment, het Koreaanse pershuis Saerom Entertainment Co. Ltd., de Duitse Internetprovider FamilyHarbour.de AG, Salsa Distribution, dat zich concentreert op de Zuid-Amerikaanse televisiemarkt, en de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde studio Telemagination. Dankzij dit overnamebeleid en productie-eenheden in Duitsland, de V.S., Groot-Brittannië, Korea en Hongarije is TV-Loonland erin geslaagd zichzelf op de internationale markt te profileren als een onafhankelijke 'grootmacht' op het vlak van productie en distributie. TV-Loonland AG staat beursgenoteerd op de Neuer Markt van de Deutsche Börse (onder het securities-identificatienummer WKN 534 840).

Beelden van onze programma's en het bedrijf kunnen in printkwaliteit (300 dpi) worden gedownload op
www.tv-loonland.com/noflash/presse.cfm 'Picture service'.

Verdere informatie kunt u verkrijgen bij:

Relaties Investeerders:
Waltraud Woebcken, TV-Loonland AG, Münchner Strasse 16, D-85774 Unterföhring/München
Tel.: +49-89-20508-100
Fax: +49-89-20508-199
GSM: +49-171-356 95 70
Email : (wwoebcken@loonland.com)
www.tv-loonland.com

Mediarelaties:
Ilona McLean, TV-Loonland AG, Münchner Strasse 16, D-85774 Unterföhring/München
Tel.: +49-89-20508-100
Fax: +49-89-20508-199
GSM: +49-177-7431888
Email: (imclean@loonland.com)
www.tv-loonland.com

29 mrt 01 16:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie