Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Prijsverhoging Chello bewijst noodzaak concurrentie'

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Prijsverhoging Chello bewijst noodzaak concurrentie Per 1 mei verhoogt UPC de abonnementsprijs van Chello met 10 gulden. Een internetabonnement kost dan f.99,95. Chello-abonnees krijgen daar geen betere dienstverlening voor terug. Volgens de Consumentenbond bewijst dit dat concurrentie op de kabel hard nodig is.

Abonnees van UPC krijgen in de laatste week van maart een brief over de prijsverhoging. Ze kunnen kiezen om voor 1 mei hun abonnement op te zeggen, of het hogere tarief te betalen. De Consumentenbond vindt dit geen keuze; wie zijn abonnement opzegt, heeft geen mogelijkheid om naar een andere kabelprovider te gaan. Ook staat er niets tegenover de prijsverhoging: de internetverbinding wordt er niet sneller of beter van. Concurrentie is dus broodnodig.

De OPTA en de NMa, de toezichthouders op de internetmarkt, steunen nu de opvatting van de Consumentenbond. In een onlangs uitgebracht consultatiedocument stellen zij dat de kabel opengesteld moet worden voor concurrenten. Ook willen zij onderscheid maken tussen internetten via de kabel en internetten via de telefoon.

De Consumentenbond is blij met deze visie van OPTA en NMa. Hopelijk is dit een eerste stap op weg naar echte concurrentie op de kabel en kunnen abonnees van UPC in de toekomst overstappen naar een andere kabelprovider als de abonnementsprijzen verhoogd worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie