Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijk doorbraak cao-onderhandelingen kleinmetaal

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-03-2001

Mogelijk doorbraak cao-onderhandelingen dit weekeinde

Morgen, vrijdag 30 maart, wordt mogelijk de lang verbeide doorbraak bereikt in de cao-besprekingen voor de Metaaltechniek (kleinmetaal). Na vier weken stakingen en andere werkonderbrekingen hebben de werkgevers de vakbonden weer aan tafel genood. Namens CNV Metaaltechniek zullen onderhandelaars Annemiek Bezemer en Klazina Tulner dit wellicht laatste bedrijf in het onderhandelingsproces begeleiden.

Dat doen in zekere zin ook zon 300 stakers uit Zeeland die vrijdagmiddag per bus naar Rijswijk komen en om half twee zich verzamelen bij het gebouw van MN-Services (Burg. Elsenlaan 329) in Rijswijk, waar de onderhandelingbesprekingen worden gevoerd. Werkgevers en vakbonden gaan vervolgens om twee uur om tafel zitten.

Dat de cao-onderhandelingen worden hervat betekent evenwel niet op voorhand dat de acties in de sector worden stilgelegd. Vandaag is er gestaakt bij GTI in Zwolle, Graf en Geas in Enschede, Electron in Breda, Stork in Utrecht en Amsterdam. De bonden en hun leden blijven stakingsacties ontketenen totdat er een principe-akkoord ligt in Rijswijk. Ook vrijdag staan diverse acties op stapel. Onder meer bij BAM Batenburg (Capelle a/d IJssel), GTI in Arnhem, Alewijnse in Arnhem en Zwolle en Stork in Leeuwarden en Groningen.

Alles hangt dus af van de onderhandelingen vrijdagmiddag, -avond (en mogelijk) -nacht.

Houten, 29 maart 2001

Nadere inlichtingen:

Annemiek Bezemer (onderhandelaarster)
06 -51601953
Wouter de Jong (persvoorlichter)
06 53 19 22 66

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie