Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten dreigt met tweedaagse staking

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten dreigt met tweedaagse staking

FNV Bondgenoten begint op donderdag 5 april waarschijnlijk met stakingen bij de NS. De NS-directie heeft namelijk geen gehoor gegeven aan de dringende oproep het conflict met het personeel op te lossen.
De leden van FNV Bondgenoten hebben met een grote meerderheid ingestemd met de actieplannen van de bond. Vanavond, 29 maart, heeft FNV Bondgenoten een ultimatum aan de NS-directie gestuurd dat op donderdag 5 april, bij aanvang van de treindienst (04.00 uur), afloopt. Mocht de NS-directie niet op de eisen van het ultimatum ingaan, dan roept de bond zijn leden op tot staken op 5 en 6 april.

FNV Bondgenoten ziet af van publieksvriendelijke acties, omdat deze alleen zin hebben als alle bonden daaraan meedoen. Aangezien een collega-vakbond heeft besloten al op maandag
2 april a.s. te gaan staken, zijn dergelijke acties onmogelijk geworden.

In het ultimatum eist FNV Bondgenoten onder andere dat de NS een andere aanpak van het zogeheten anti-vertragingsplan ontwikkelt in samenwerking met het personeel. Daarbij dient het herstel van de vertrouwensbreuk met het NS-personeel voorop te staan. Verder dringt de bond er nog steeds op aan om de invoeringsdatum van 10 juni op te schorten.

Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten:. Het is natuurlijk niet ons doel om de treinreiziger te duperen. Wanneer de NS-directie echter niet voor 5 april positief reageert op de eisen van het ultimatum, dan ziet de bond zich helaas genoodzaakt tot deze actie over te gaan..

Meer informatie:
Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten: 030-2336016 of
06-22973930.
Esther de Bruijn, voorlichter FNV Bondgenoten: 030-2738398 of
06-51112249.

29 mrt 01 22:02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie