Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond stelt eisen aan treinstaking

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Vijf dagen van tevoren duidelijke informatie aan reiziger

De Consumentenbond en Rover hebben vandaag in een fax aan de vakbonden laten weten dat nieuwe stakingen bij de NS minstens vijf dagen van tevoren moeten worden aangekondigd en dat die aankondiging zoveel concrete informatie moet bevatten dat de reiziger precies weet waar hij aan toe is. Beide organisaties hebben deze harde eisen op tafel gelegd naar aanleiding van nieuwe stakingsdreigingen van VVMC, FNV en CNV en zullen zonodig deze eisen via de rechter laten afdwingen.

Vorige week heeft de rechter in Zutphen op verzoek van de Consumentenbond, Rover en de ANWB stakingen bij de NS verboden. Vanaf maandag dreigen echter opnieuw stakingen bij de Spoorwegen. De Consumentenbond en Rover willen het recht van staken niet aantasten, maar vinden wel dat ze aan eisen van zorgvuldigheid moeten voldoen. Ze voelen zich daarin gesterkt door het vonnis van de Zutphense rechtbank.

De VVMC heeft vanmorgen bekend gemaakt dat ze een ultimatum heeft gesteld aan de directie van de NS dat zondag afloopt. Maandag gaat gestaakt worden als de NS-directie niet positief op het ultimatum reageert. Met de aankondiging dat maandag acties kunnen volgen, voldoet de vakbond dus niet aan de eisen van de Consumentenbond en Rover. De VVMC zal concreet moeten aangeven wanneer, hoe laat, waar en op welke manier er gestaakt gaat worden; wat daarvan de exacte gevolgen zijn voor de reiziger en welke alternatieven er voorhanden zijn. Bovendien moet er voldoende tijd zitten tussen de aankondiging van de staking en de uitvoering ervan, zodat de reiziger alternatief vervoer kan regelen. De Consumentenbond en Rover zijn van mening dat een periode van vijf dagen het minimum is.

Om het niet- georganiseerde personeel te bereiken, zullen de twee consumentenorganisaties morgenochtend advertenties in kranten plaatsen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie