Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste tekenen uitbreiding Goois Museum Hilversum

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Eerste tekenen uitbreiding Goois Museum

De tijdelijke verwijdering van acht jonge bomen achter het Goois Museum aan de Kerkbrink, vormt de voorbode van de aanstaande uitbreiding van het museum.

De productgroep Uitvoering, Groen en Wijkonderhoud van Gemeentewerken van Hilversum zal de acht jonge bomen achter het Oude Raadhuis, waarin het Goois Museum is gevestigd, tijdelijk wegnemen. De bomen worden zorgvuldig bewaard om ze na de bouwwerkzaamheden weer terug te kunnen plaatsen. Om het proces succesvol te kunnen laten verlopen, worden de bomen verplaatst voordat de knoppen uitkomen. In de loop van de zomer gaan de bouwactiviteiten daadwerkelijk van start.

Brinken
Van de brinken rondom het voormalige raadhuis, bestaat de Kerkbrink vóór het gebouw als bekendste brink voort. De bomen worden teruggeplaatst aan de zijkant van de nieuwbouw, waar voorheen een kleinere brink lag. Oorspronkelijk was de ruimte achter het raadhuis ook bebouwd. Zo heeft er onder andere een school gestaan. Door het verplaatsen van de bomen komt de oude, driehoekige vorm van de kleinere brink weer terug in het straatbeeld.

Nadere informatie: Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, projectleider Fred Bak (035-6292690) of Goois Museum, directeur Ed van Mensch (035-6292826).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie