Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doorstart na faillissement overstijgt bedrijfstak

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen

PERSBERICHT

Amstelveen, 29 maart 2001

Doorstart na faillissement overstijgt de bedrijfstak

Het Algemeen Bestuur van het KVGO heeft zich op woensdag 28 maart jl. gebogen over een mogelijke gedragscode voor faillissementen die worden gevolgd door een doorstart van dezelfde ondernemer.

Het Algemeen Bestuur begrijpt dat dit een gevoelig onderwerp is, maar stelt zich op het standpunt, dat de Nederlandse wetgeving op dit punt onontkoombaar het kader is. Het is duidelijk dat toepassing van deze wetgeving emoties oproept.
Faillissementen die gevolgd worden door een doorstart vinden niet alleen in de grafimedia-branche plaats, maar in alle bedrijfstakken. Dat is voor het Algemeen Bestuur aanleiding om vast te stellen dat een oplossing niet alleen voor de grafische bedrijfstak moet worden gevonden, maar voor heel ondernemend Nederland. Daarom heeft het Algemeen Bestuur besloten om deze kwestie via VNO-NCW bij de politiek neer te leggen. Het KVGO doet een beroep op VNO-NCW en de politieke besluitvormers, het Ministerie van Justitie en de Tweede Kamer, om de huidige wetgeving en de gevolgen die de toepassing daarvan heeft, kritisch te bekijken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie