Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Paardebloemachtige al jaren met overbodig gen

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Paardebloemachtige stelt onderzoekers voor raadsel

NWO-onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben de stamboom opgesteld van zeldzame Australische paardebloem-achtigen. De plantengroep blijkt al generaties lang een overbodige kopie van een gen met zich mee te dragen. Het gen bevindt zich in het chloroplast-DNA, dat gewoonlijk uitblinkt in efficiëntie.

Tijdens het optekenen van de stamboom van de in Australië en Nieuw-Zeeland voorkomende paardebloemachtigen (wetenschappelijke naam Microseris) ontdekten NWO-onderzoekers dat deze plantengroep een overbodige last met zich meedraagt. In het erfelijk materiaal van de chloroplasten, de celorganen die voor de groene kleur van een plant zorgen, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie