Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dichters op literaire avond van Academie Minerva, Groningen

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Groningen, 23 maart 2001

Academie Minerva presenteert een literaire avond met de dichters Tonnus Oosterhoff, Hagar Peeters, Volken B. de Vlas en Sieger M. Geertsma.

Op donderdag 29 maart zullen de dichters Tonnus Oosterhoff, Hagar Peeters, Sieger M. Geertsma en Volken B. de Vlas tijdens een literaire avond voorlezen uit eigen werk.
De avond vormt de afsluiting van een periode waarin studenten van kunstacademie Minerva werkten aan het thema taal.

In deze periode werden door o.a. de dichter Remco Ekkers en de kunstschilder Martin Tissing diverse cursussen en lezingen gegeven over de manier waarop de verbeelding werkt in poëzie, het schrijven van poëzie, dubbeltalenten op het gebied van beeld en taal, poëzie in een schilderij en het werk van de dichters C.O.Jellema en Lucebert.

De bekende dichteres Hagar Peeters geeft op woensdag en donderdag, 28 en 29 maart een workshop waarin academiestudenten elementen uit haar gedichten zullen vertalen naar beeldend werk. De resultaten van dit project worden donderdagavond tijdens de literaire avond gepresenteerd.

Tijdens de avond zal ook een speciale editie van het studentenblad 'Ephedrine Magazine' worden gepresenteerd met daarin onder meer werk van Hagar Peeters, Sieger M. Geertsma en Volken B. de Vlas. De muziek wordt verzorgd door de studenten Jan B. Ketelaar en Stephan Janssen.

Plaats: Academie Minerva, Gedempte Zuiderdiep 158, Groningen
Datum: donderdag 29 maart 2001
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: voor iedereen toegankelijk
Entreeprijs: f 4,- / f 2,50 (Minerva studenten)

Voor meer informatie:
Academie Minerva Groningen
Dhr. Bartle Laverman
Tel.: 050-5951200
E-mail: (b.j.laverman@pl.hanze.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie