Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lelystad weert doorgaand verkeer in buitengebied

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Lelystad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Lelystad

Doorgaand verkeer in buitengebied geweerd

Het college van B. en W. heeft op verzoek van NLTO besloten met ingang van donderdag 29 maart het doorgaande verkeer op enkele wegen in het buitengebied te weren. Het gaat om: de Knarweg, de Eendenweg, de Meerkoetenweg, de Bijlweg en de Klokbekerweg. In dit gebied zijn veel veebedrijven geconcentreerd. De maatregel vindt plaats in het kader van de MKZ-preventie en geldt voorlopig voor onbepaalde tijd.

Aan de maatregel ligt geen verkeersbesluit ten grondslag. Feitelijk wordt een beroep gedaan op het gezonde verstand van weggebruikers, om gebieden waar veel veebedrijven gesitueerd zijn te mijden. Voor het doorgaande verkeer zijn voldoende alternatieven beschikbaar. Weggebruikers met een andere bestemming dan de betreffende wegen wordt dringend verzocht gebruik te maken van de A6, Swifterringweg, Larserweg en Vogelweg.

De maatregelen worden aangekondigd met borden met de tekst: MKZ-preventie. Alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Deze borden worden geplaatst op de volgende gemeentelijke wegen:


- Kruising Knarweg / Vogelweg;

- Eendenweg ter hoogte van de politieschool;
- Kruising Meerkoetenweg / Larserweg;

- Kruising Bijlweg / Swifterringweg;

- Kruising Klokbekerweg / Swifterringweg;

- Kruising IJsselmeerdijk / Klokbekerweg.

Het besluit is genomen op verzoek van de plaatselijke afdeling van NLTO. Met de maatregel wil het college van B. en W. de inspanningen van de veehouders ondersteunen, die alles op alles zetten om de risicos van verspreiding van het MKZ-virus zoveel mogelijk te beperken.

Een volledig overzicht van de verkeersmaatregelen wordt gegeven op de gemeentelijke website www.lelystad.nl en de gemeentepaginas op NieuwsTv.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie