Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marks & Spencer wil deuren in Nederland sluiten

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

<<...OLE_Obj...>>
Press release

Amsterdam, 29 maart 2001

Marks & Spencer heeft het voornemen haar deuren in Nederland te sluiten als gevolg van herstructurering concern

In verband met een grondige strategische herziening van haar activiteiten heeft de Raad van Bestuur vandaag belangrijke veranderingen ten aanzien van de strategie en de structuur van het concern bekend gemaakt. Het concern heeft het voornemen om alle vestigingen van Marks & Spencer op het Europese vasteland voor het eind van het jaar te sluiten, afhankelijk van overleg met haar werknemers, waardoor alle inspanningen gericht kunnen worden op het herstel van de kernactiviteiten.

Ten gevolge van dit voorgenomen besluit, heeft het persbureau van Marks & Spencer vandaag aangekondigd dat Marks & Spencer haar activiteiten in Nederland staakt, waardoor de Nederlandse vestigingen van Marks & Spencer in Amsterdam en Den Haag hun deuren moeten sluiten.

Marc Bauwens, General Manager Europa, Marks & Spencer, verklaart: Marks & Spencer betreurt het besluit om haar activiteiten in Nederland, met als gevolg de sluiting van de vestigingen in Amsterdam en Den Haag, te staken ten zeerste. We hebben hard gewerkt om de winstgevendheid van onze Europese ondernemingen te herstellen, maar in verband met het sterk competitieve handelsklimaat kunnen wij de verliezen die worden geleden door onze Europese vestigingen niet langer meer dragen.

Vanzelfsprekend betreuren wij het mogelijke banenverlies dat dit besluit met zich mee zal brengen. We willen nogmaals benadrukken dat dit een van de zwaarste beslissingen is geweest dat ons bedrijf heeft moeten maken. Ik wil met name onze trouwe klantenkring en het winkelpersoneel bedanken voor hun harde werk, hun tomeloze inzet en hun vastberadenheid onder deze moeilijke omstandigheden. We zullen alles doen wat in onze macht ligt om hen te ondersteunen in deze periode'.

Dit voorgenomen besluit is het resultaat van een zeer grondige herziening van onze Europese activiteiten, waaruit de volgende kernactiviteiten als prioriteit zijn voortgevloeid:


* De noodzaak om onze aandacht en inspanningen te focussen op het blijvend verbeteren van ons kledingaanbod, teneinde onze positie in het Verenigd Koninkrijk als marktleider in detailhandel te herstellen.


* De in continentaal Europa geleden verliezen weg te werken.

* Nauw samen te blijven werken met onze franchise partners om te verzekeren dat de resterende overzeese activiteiten blijven floreren. Deze aanpak is het resultaat van jarenlange ervaring.

Voorzitter Luc Vandevelde zei vandaag:

' Het spijt mij en de Raad van Bestuur ten zeerste het voornemen onze activiteiten op het vasteland van Europa te staken, te moeten aankondigen. Ik wil op de eerste plaats mijn waardering uitspreken voor het personeel dat zo zich fantastisch heeft opgesteld gedurende deze onzekere periode. Wij zullen hen volledig steunen in de komende moeilijke maanden. We hopen dat de meerderheid van ons personeel een baan zal vinden bij retailers die de locaties die wij nu op geven overnemen.

Directie en Raad van Bestuur zullen zich inzetten om een winstgevende groei te herstellen. Door zich compleet te richten op het herstel van de detailhandel in het Verenigd Koninkrijk kan dit worden bereikt.


-0-0-0-

Voor meer informatie / niet ter publicatie:
Voor meer informatie m.b.t. dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Joan Clements, Weber Shandwick Netherlands 31 (0) 70 346 38 78 31 (0) 62 247 00 86
Louise Hill, Marks & Spencer Corporate Pers bureau 44 (0) 207 268 65 60

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie