Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MailMerge klaagt TNT Post en PTT Post aan bij OPTA

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MAILMERGE

MailMerge klaagt TNT Post en PTT Post aan bij OPTA

Zaandam, 29 maart 2001. Op woensdag 28 maart heeft het bedrijf MailMerge Nederland bv te Zaandam (distributeur van onder meer de gratis krant Metro) een geschil met TNT Post Group (TPG) en PTT Post voorgelegd aan toezichthouder OPTA. Het betreft de toegang tot de postbussen van PTT Post. Sinds 1 juni 2000 zijn deze postbussen officieel toegankelijk voor derden. In de praktijk probeert PTT Post de toegang volgens MailMerge echter op tal van manieren te blokkeren. Van de door de Postwet van 1 juni 2000 beoogde liberalisering van de (zakelijke) postbezorging komt in de praktijk dan ook weinig terecht. Directeur Ronald Blom van MailMerge noemt de postmarkt 'bureaucratisch'. 'Van echte liberalisering is geen sprake,' zegt Blom. 'PTT Post gedraagt zich als een monopolist die nieuwkomers koste wat het kost buiten de deur wil houden.'

PTT Post probeert de toegang tot haar postbussen te versperren door allerlei irreële eisen te stellen. Zo mag MailMerge bijvoorbeeld geen pakjes en ongeadresseerde zendingen aanleveren. Ook moet MailMerge voldoen aan allerlei voorwaarden ten aanzien van herkenbaarheid en frankering. PTT Post legt verder beperkingen op in het aantal stuks dat tegelijkertijd mag worden bezorgd. In totaal vecht MailMerge zeven van dergelijke geschilpunten met PTT Post bij het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) aan.

MailMerge eist een onbelemmerde toegang tot de Postbussen voor alle soorten postzendingen en verzoekt de OPTA om een dwangsom op te leggen voor elke dag dat PTT Post in overtreding is.

MailMerge verzorgt voor zakelijke cliënten al vijf jaar interne en externe post, drukwerk en mailingen, huis-aan-huis-bezorging en direct mail en is gevestigd te Zaandam.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie