Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motorpech voor Tom Coronel in kwalificatietraining

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

29 Maart 2001: Motorpech voor Tom Coronel in kwalificatietraining

Tom Coronel en zijn teamgenoot Jamie Campbell-Walter hebben in de kwalificatie training op Monza helaas weinig geluk gekend. Het Nederlands-Britse Lister duo kon vanwege een motorprobleem geen snelle tijd neerzetten. Hierdoor vielen ze net buiten de boot voor de super pole kwalificatie waarin alleen de eerste zes meedoen. De snelste tijd in de eerste kwalificatie sessie was voor de tweede Lister, gereden door Julian Bailey en Nicolaus Springer. "Ik hoorde pas twee weken geleden dat ik hier zou rijden, daarom heb ik de setup van vorig jaar er maar opgezet en zie hier het resultaat", aldus een tevreden Bailey. In de Superpole kwalificatie zou hij echter minder gelukkig zijn aangezien hij met een mechanisch probleem in de pits moest blijven. Pole position zou uiteindelijk gaan naar de Labre Competition Viper gereden door Christophe Bouchut.

Tom voelt zich thuis in de Lister
foto: Chris Schotanus / Essay Productions

Tom Coronel was ondanks de motorpech niet ontevreden. "In de vrije training ging het perfect en ook in het begin van de kwalificatie training zag het er goed uit. Helaas was er een klein probleem met de motor waardoor we buiten de top zes vielen. Gelukkig is het probleem inmiddels verholpen want in de tweede kwalificatie sessie waren we het snelst van iedereen", aldus Tom Coronel na afloop. Veel maakte de verbetering in de tweede sessie niet meer uit want de plaatsen in de top zes waren al vergeven. Omdat ook de eerste zes van de National GT klasse aan de kop van het veld mogen starten was de dertiende plaats dus het hoogst haalbare. Desondanks wilde Tom Coronel toch nog even zijn gram halen. "De tweede sessie was wel even lekker. Ik wilde me even meten met de deelnemers aan de superpole kwalificatie. Het was bovendien de eerste keer dat ik met de auto op een droog wegdek reed. De eerste ronde die ik reed was al gelijk een 1m49.3, goed genoeg voor pole position normaal gesproken. Ik was nog niet helemaal tevreden met mijn rempunten, en die zijn hier erg belangrijk. Na een paar rondjes rijden heb ik de zaak nu onder controle en uiteindelijk reed ik een tijd van 1m47."

Black magic in action
foto: Chris Schotanus / Essay Productions

De snelste man in de kwalificatie zal dus als dertiende starten in de race. De grote pechvogels van vandaag waren de Carsport Holland Vipers die allebei met grote motorproblemen kampten. Hopelijk kunnen ze de auto's nog op tijd klaar krijgen voor de race, al lijken de monteurs van het team Hezemans een lange nacht tegemoed te gaan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie