Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO-acties Metaal & Techniek gaan onverminderd door

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

CAO-acties gaan onverminderd door
Regio Noord - (groningen@fnv.nl)

De werkgevers willen opnieuw onderhandelen over de CAO voor de Metaal & Technische bedrijfstakken. Een concreet voorstel aan de vakbonden ontbreekt evenwel. De vakbonden gaan daarom door met de acties tot er een goed onderhandelingsresultaat is bereikt. Bestuurder Anne van Dijk van FNV Bondgenoten meldt voor de komende dagen nieuwe acties bij Veenstra, Boerema Hulsebos en Ziegler in Winschoten en Drenth Holland in Oude Pekela.

Ook kleine werkgever
Vandaag wordt gestaakt bij Berghuis Haren (van de 8 werknemers werken er 6 niet), Homy Groningen (van de 60 werknemers werken er 40 niet) Pharmacia Groningen (van de ochtendploeg en dagdienst, 130 mensen, werken er 115 niet; de middagploeg moet nog gaan staken). Met Berghuis is tot nu toe het kleinste bedrijf tijdens deze stakingen in actie gegaan. Een compliment kan gegeven worden aan de werkgever die, in tegenstelling tot sommige van zijn collega`s, de staking als een recht van werknemers heeft aanvaard.

Acties gaan door
Vandaag heeft de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers in de Metaal en Techniek, een fax naar bonden gestuurd. Hierin wordt met veel omhaal van woorden gezegd dat zij opnieuw willen onderhandelen. En dat zij het eindbod (door werkgevers uitgebracht op 7 februari en sindsdien gehandhaafd) willen verbeteren. Een concreet voorstel ontbreekt. Kennelijk heeft men ook geen haast en stelt dat een dezer dagen een datum voor de onderhandelingen gepland zal worden. De vakbonden zijn verheugd over deze reactie maar constateren dat er eerst een resultaat moet komen dat vergelijkbaar is met andere CAO's die dit jaar zijn afgesloten. Zolang dat er niet is, gaan de acties door.

Nieuwe stakingen
Donderdag 29 maart roepen de bonden op tot staking bij:
- Veenstra in Winschoten (50 werknemers)

- Boerema Hulsebos in Winschoten (25 werknemers)
- Ziegler in Winschoten (70 werknemers)

- Drenth Oude Pekela (20 werknemers)

Nadere informatie
A.P. van Dijk, bestuurder Metaal & Techniek FNV Bondgenoten mobiel: 06-51405565,
kantoor: 050-3631167,
(annedijk@bg.fnv.nl) (E-mail)

www.bondgenoten.fnv.nl/start/fbg/frames/metatech_caonieuws.htm (Zie hier het laatste landelijke nieuws over de CAO Metaal & Techniek)

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie