Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Vermeend reikt UWC/ ECHO Awards uit

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

United World Colleges
PERSBERICHT

Minister Vermeend reikt
UWC/ ECHO AWARDS uit

Den Haag, 20 maart 2001 - De eerste UWC/ ECHO award zal worden overhandigd aan een 4 VWO scholier van allochtone herkomst. Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal op 29 maart de awards uitreiken.

De UWC/ ECHO-award
Het Expertise Centrum allochtonen Hoger Onderwijs (ECHO) prijst de unieke methode voor multicultureel onderwijs van United World Colleges; cultuurverschillen zien als bron van inspiratie in plaats van als probleem. Met de ECHO/ UWC award wil ECHO een leerling van allochtone herkomst profileren die door UWC is geselecteerd. Deze 4 VWO scholier krijgt zo de kans deel te nemen aan het United World Colleges programma en krijgt hiermee de mogelijkheid om 5 en 6 VWO op een unieke manier af te ronden. De beurs wordt mede mogelijk gemaakt door Harvard-Alumni in Nederland. Naast de UWC/ ECHO award krijgt een HBO / WO student de mogelijkheid een Summercourse op Harvard University te volgen met steun van ECHO.
Onder het motto "Talent kent geen grenzen" biedt ECHO deze veelbelovende scholieren en studenten zo de kans om een unieke en inspirerende leerervaring op topniveau op te doen in het buitenland.

ECHO
Het Expertise Centrum allochtonen Hoger Onderwijs (ECHO) is opgericht om de participatie van allochtonen in het hoger onderwijs te bevorderen. Zij doet dit onder meer door aandacht te geven aan talentvolle leerlingen en succes te stimuleren. Tevens maakt ECHO de rolmodellen van succesvolle, allochtone leerlingen/ studenten zichtbaar, wat een positieve uitwerking op de samenleving heeft. De instellingen/ scholen waar deze succesvolle individuen vandaan komen zullen ook als zodanig erkend worden en een kunstwerk ontvangen.

United World Colleges
United World Colleges bouwt actief aan een betere wereld door het slaan van bruggen tussen jonge mensen uit vele culturen en het stimuleren van wederzijds begrip. Ieder jaar komen scholieren uit meer dan honderd landen naar United World Colleges om samen, in twee uitdagende jaren, de middelbare school op een unieke wijze af te ronden en een netwerk van internationale vriendschappen voor het leven te bouwen. Door gezamenlijk de hand te reiken aan mensen in nood ontwikkelen zij een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef en versterken de onderlinge band. Een uitgekiend beurzenprogramma garandeert dat de beste leerlingen, geselecteerd op basis van hun eigen prestaties en talenten, aan het programma kunnen deelnemen, ongeacht hun afkomst, achtergrond of financiële situatie. Oud-president van Zuid-Afrika Nelson Mandela en Koningin Noor van Jordanië leiden de internationale organisatie van deze scholen die zich over de gehele wereld bevinden. Z.K.H. de Prins van Oranje is beschermheer van de Nederlandse organisatie.

UWC Selectie
United World Colleges Nederland selecteert en financiert ieder jaar de leerlingen uit Nederland die aan dit programma kunnen deelnemen. De ontvanger van de UWC/ECHO award doorloopt ook de normale UWC selectieprocedure.

Uitnodiging
Namens ECHO en United World Colleges wordt u van harte uitgenodigd om de uitreiking van de eerste ECHO awards bij te wonen. Indien u zich wilt aanmelden, kunt u gebruik maken van het antwoord formulier. De awards zullen worden uitgereikt op donderdag 29 maart van 13:30 tot 17:00 uur, in Kasteel Oud Wassenaar, Park Oud Wassenaar 1 te Wassenaar.


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie