Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tien Scanias voor Zuid-Europa specialist te Oldenzaal

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

20-3-2001

Tien Scanias voor Zuid-Europa specialist Kuipers te Oldenzaal

Transportbedrijf Kuipers b.v. te Oldenzaal nam onlangs tien nieuwe Scania trekkers in gebruik. De voertuigen, van het type R114LA4X2NA met de zuinige 380 pk/280 kW 11 liter motor, zijn zeer compleet uitgerust.

Transportbedrijf Kuipers b.v. te Oldenzaal nam onlangs tien nieuwe Scania trekkers in gebruik. De voertuigen, van het type R114LA4X2NA met de zuinige 380 pk/280 kW 11 liter motor, zijn zeer compleet uitgerust. Naast standaardvoorzieningen als elektronisch geregelde schijfremmen rondom en het uitgebreide Beers Veiligheidspakket zijn de autos tevens uitgerust met Trailer Control Module (TCM), waardoor de remmen van zowel de trekker als de trailer volledig geharmoniseerd zijn. Het resultaat is een combinatie die onder alle omstandigheden voorbeeldig en voorspelbaar remgedrag vertoont en dus optimaal controleerbaar is. Nieuw in de standaarduitrusting van alle Scania bedrijfsautos met EDC motoren vanaf 340 pk is de Scania boordcomputer. Hiermee wordt de chauffeur op de hoogte gehouden van diverse belangrijke parameters van het voertuig; waaronder het actuele brandstofverbruik. De Scanias zijn afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Borne.

Kuipers Transport b.v. is gespecialiseerd in stukgoed voor Zuid-Europa en maakt deel uit van Kuipers Holding. Hierin opereert tevens DAKUTRANS, met name gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer op Oost-Europa. Met dit bedrijf startte Harry Kuipers in 1987 als eigen rijder. Na de val van de Russische Roebel in 1998 is het accent meer verschoven naar Zuid-Europa. Binnenkort neemt het Twentse transportbedrijf, op een nieuwe locatie langs de A1, ruim 10.000 m² nieuwe op- en overslagfaciliteiten in gebruik. Het bedrijf biedt werk aan 50 medewerk(st)ers.

Met name het lage brandstofverbruik en de daaraan gerelateerde lage operationele kosten is voor Kuipers de belangrijkste reden om wederom voor Scania te kiezen. Overwegingen als betrouwbaarheid en veiligheid completeren de keuze.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie