Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUBBIK prijs op KUB uitgereikt aan Vincent Everts

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Tijdens het door SBIT - de studievereniging van de studierichting Bestuurlijke Informatiekunde van de Katholieke Universiteit Brabant - werd gisteren (27 maart) de jaarlijkse KUBBIK prijs uitgereikt. Door het departement Bestuurlijke Informatiekunde van de KUB wordt sinds 1994 deze prijs toegekend aan een persoon die zich in Nederland of Vlaanderen buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt op het vakgebied van de Bestuurlijke Informatiekunde. Kandidaten voor de prijs kunnen afkomstig zijn uit het bedrijfsleven dan wel de universitaire wereld. De prijs bestaat uit een klein kunstwerk.

De toekening gebeurt door een vaste jury van zes personen, die nu bestaat uit:
* Prof. Dr. Th. Bemelmans - TU Eindhoven

* Prof. Dr. Ir. J.L.G. Dietz RI - TU Delft

* Prof. Dr. R. A. Meersman - Vrije Universiteit Brussel
* De heer Mr. M. M.J.L.M. Rens - CEO Autobytel Europe
* Prof. Dr. P. M.A. Ribbers - KU Brabant (voorzitter)
* De Heer F. van Velthoven - VP CGE&Y

De prijs is achtereenvolgens uitgereikt aan:
1994 Prof. Dr. Th. Bemelmans - TU Eindhoven
1995 De Heer H.M. Wijbenga - PTT Telecom
1996 De Heren Jan en Paul Baan
1997 Prof. Dr. M. Verhelst - KU Leuven
1998 De Heren Jo Lernhout en Pol Hauspie
1999 De heer Mr. P.W. de Kam - Belasting AutomatsieringsCentrum 2000 Prof. Dr. Ir G.C. Nielen - Emeritus Hoogleraar KU Brabant

Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan een persoon die zich naar het oordeel van de jury buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de nieuwe economie, met name aan: Vincent Everts

Vincent Everts is momenteel werkzaam als Venture Capitalist bij Roel Pieper (www.insightpartners.com). Met name zijn betekenis als oprichter en Directeur van Media Plaza was de aanleiding voor zijn aanduiding als prijswinnaar. Mediaplaza (www.Mediaplaza.nl), het demonstratiecentrum voor de elektronische snelweg heeft zich ontwikkeld tot een centrum waar het enthousiast promoten van daadwerkelijk gebruik van IT wordt beoefend, ontdaan van alle 'hyperigheid'. Door zijn enorme energie heeft Vincent Everts, via Mediaplaza, maar ook via zijn talloze voordrachten, columns e.d. het internet, e-commerce e.d. onder de aandacht van de zakelijke beslissers gebracht en heeft daarmee een impact gehad op de verspreiding van het gebruik van IT in het Nederlandse Bedrijfsleven. De neerwaartse spiraal waarin de financiele markten met name rond dot.com bedrijven zich bevinden lijken het einde aan te geven van alle hype rond alles wat verband houdt met e-commerce. Met name dan is het op een nuchtere wijze onder de aandacht brengen en het stimuleren van het gebruik van de technologie rond de elektronische snelweg van groot belang om de aansluiting met de verdere technologische en dus ook bedrijfsmatige ontwikkelingen niet te missen.

Enkele interessante internet links zijn:
www.vincente.nl, de homepage van Vincent Everts project.mediaplaza.nl/kolom/business.htm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie