Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw financiering voor samenwerking met Ghanese bedrijven

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

28 Mar 2001.

Opnieuw financiering voor samenwerking met Ghanese bedrijven

Nederlandse bedrijven die langdurige handelsrelaties en investeringen in Ghana ambiëren, komen ook dit jaar in aanmerking voor projectfinanciering. Zij kunnen tot en met 7 mei 2001 12.00 uur voorstellen indienen voor projecten binnen het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM). Dit programma van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking ondersteunt projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Ghanese economie. Het PSOM stelt NLG 3,5 miljoen beschikbaar voor samenwerkingsprojecten op het gebied van landbouw, energie/milieu en transport/infrastructuur. De PSOM-bijdrage bedraagt 66,7 procent van de totale projectkosten.

Het PSOM biedt ondernemers de kans om met minder risico ervaring op te doen op de Ghanese markt met een lokale partner. Projecten duren één à twee jaar en hebben gemiddeld een omvang van NLG 1 miljoen. Zij moeten een bepaalde mate van technische assistentie en training bevatten en voorzien in de levering van hardware.

Voorbeelden

Recentelijk is bijvoorbeeld een project gestart voor de vangst en verwerking (verpakken, roken, fileren) van zeevis, inclusief het introduceren van Europese kwaliteitscriteria voor de vis die bestemd is voor export naar Europa. Andere projectvoorbeelden zijn de omschakeling van Max Havelaar-bananen naar Eco-bananen, de opzet van de logistieke keten voor fruitexport van Ghana naar Europa (inclusief de kwaliteitskeuring) en een pilot in bulk-overslag van cacao in de haven van Takoradi.

Meer informatie

Nederlandse bedrijven die een voorstel voor het PSOM Ghana willen indienen, kunnen vanaf 26 maart een inschrijvingspakket aanvragen bij Senter Internationaal, dat het PSOM uitvoert in opdracht van het ministerie. Zij kunnen dit schriftelijk kenbaar maken aan Senter Internationaal, mw. S. van Soelen, postbus 30732, 2500 GS Den Haag, fax (070) 361 09 18, e-mail (s.vansoelen@senter.nl). Voor meer informatie over het programma kan men terecht bij de PSOM-projectadviseurs, telefoon (070) 361 05 42, of kijken op www.senter.nl/psom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie