Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigen Huis en SNS Bank bereiken akkoord over hypotheek

Datum nieuwsfeit: 29-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EIGEN HUIS EN SNS BANK BEREIKEN AKKOORD

Na overleg met de 'vereniging eigen huis' biedt SNS bank alle klanten die niet tevreden zijn met de SNS Stabielrentehypotheek, de mogelijkheid om kosteloos en boetevrij over te stappen naar een meerjarige rentevaste periode. Tevens heeft SNS bank de voorlichting over dit hypotheekproduct verbeterd. De ´vereniging eigen huis´ roept alle clienten van de SNS Bank die een Stabielrentehypotheek hebben afgesloten en hierover ontevreden zijn, op om zich vóór 1 juli 2001 te melden bij hun tussenpersoon of de SNS Bank waar de hypotheek is afgesloten. Dit geldt vooral voor klanten die het product in 1999 en begin 2000 hebben afgesloten.
De 'vereniging eigen huis' heeft in januari haar onvrede richting SNS bank uitgesproken over de onvolledige voorlichting rond de ´SNS Stabielrentehypotheek´, nadat bij haar honderden klachten hierover waren binnengekomen. Consumenten overschreden eerder de bandbreedte en kregen hogere lasten dan door sommigen van hen op basis van de verstrekte informatie werd verwacht. Niet duidelijk was dat de toetsrente verschilt van de aangeboden rente. Ook was onduidelijk dat het arrangementstarief (korting op de contractrente) invloed had op de bandbreedte en dat verschillende toetsrentes werden gehanteerd.

Afspraken
In overleg met de ´vereniging eigen huis´ heeft de SNS bank besloten:
- Alle sinds de introductie van het product betrokken en ontevreden klanten met een stabielrentehypotheek kunnen kosteloos en zonder boete overstappen naar iedere meerjarige rentevaste periode tussen 3 en 20 jaar (inclusief de ideaalrente, exclusief de variabele-, éénjarige-, instap-, plafondrente).
- Tot 1 juli 2001 wordt een tarief aangeboden dat 0,2% lager ligt dan het huidige arrangementstarief. Wanneer de dagrente met meer dan 0,2% daalt, dan geldt het actuele arrangementstarief.

- De klanten die vóór 5 augustus 1999 een SNS Stabielrentehypotheek hebben afgesloten, kunnen kosteloos overstappen naar een rentevaste periode van 10 jaar vast op basis van de toenmalige (op moment van eerste aanvraag) NHG-, top- en basistarieven (arrangementstarieven).
Andere afspraken zijn:

- Voor bestaande klanten is de gemiddeld 0,5% tijdelijke korting niet gecorrigeerd in de tarieven (het oorspronkelijke kortingstarief blijft uitgangspunt voor de gehele looptijd van de lening).
- De toetstarieven voor de grotere bandbreedtes zijn zo aangepast dat het gunstiger is om desgewenst van bandbreedte te wisselen.
- Klanten die recentelijk zijn overgestapt naar een andere rentevorm van SNS bank krijgen de betaalde boete en kosten geretourneerd.
- Nieuwe klanten krijgen de SNS Stabielrentehypotheek aangeboden op basis van het venstertarief (geen kortingstarief meer).

Voorlichting
SNS bank verbetert de voorlichting richting het intermediair en consumenten, waardoor onduidelijkheden rond de begrippen bandbreedte, toetsrente en toetstarief worden weggenomen. Klanten die ontevreden zijn over de SNS Stabielrentehypotheek kunnen zich tot 1 juli 2001 melden bij SNS bank waar de hypotheek is afgesloten. Dit geldt vooral voor klanten die het product in 1999 en begin 2000 zijn aangegaan. Klanten die het product na 1 juli 2000 hebben afgesloten, ontvangen voor 1 juli 2001 automatisch bericht als gevolg van de nieuwe toetsperiode. De 'vereniging eigen huis' informeert haar eigen leden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie