Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg steunen erfgoedfederatie Europa Nostra

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS STEUNEN EVENEMENT ERFGOEDFEDERATIE 'EUROPA NOSTRA'

Prijsuitreiking eind deze week in Maastricht
GS STEUNEN EVENEMENT ERFGOEDFEDERATIE EUROPA NOSTRA

De Provincie Limburg heeft een eenmalige waarderingssubsidie van 30.000,- ( 13.600,-) toegekend aan Europa Nostra, de federatie van zon 200 erfgoed-organisaties uit heel Europa. De activiteiten van de federatie hebben een versterkende invloed op de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed. Europa Nostra houdt haar jaarlijkse prijs-uitreiking dit jaar in Limburg, en wel op vrijdag 30 maart in het Maastrichtse stadhuis.

Europa Nostra zet zich in voor het behoud, het opwaarderen en het stimuleren van het gebruik van gebouwd en natuurlijk erfgoed en voor het promoten van kwalitatief goede architectuur en stads- en landschapsplanning. Een van de belangrijkste instrumenten van Europa Nostra is het toekennen van jaarlijkse prijzen voor personen en projecten die een buitengewone bijdrage leveren aan die doelstelling.

In 1998 ontving bijvoorbeeld restaurateur Camille Oostwegel in Parijs een Europa Nostra Award vanwege zijn inspanningen en activiteiten ter bescherming, behoud en functioneel gebruik van het erfgoed. Die gebeurtenis is aanleiding geweest om de uitreiking dit jaar in Maastricht te laten plaatsvinden. Voor deze ceremonie komen gasten uit heel Europa enkele dagen naar Limburg voor een driedaags programma, toegespitst op de rijke cultuur van Limburg en de Euregio. Uit waardering voor het werk van Europa Nostra hebben GS nu besloten tot een bijdrage in de kosten van dit unieke en kwalitatief hoogstaande evenement in Limburg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie