Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Accell dochter Batavus wint Fiets v/h Jaar 2001 verkiezing

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Bron: Accell Group
Zoek soortgelijke berichten
Accell Group

PERSBERICHT

Accell dochter Batavus wint Fiets van het Jaar 2001 verkiezing

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft tijdens de officiële opening van de FietsRAI 2001 bekend gemaakt dat de M'Pact van Batavus gekozen is tot Fiets van het Jaar 2001. De Batavus M'Pact, is een speciale reisfiets voor de ultieme trektocht bestemd voor de veeleisende fietser. Een nieuwe, baanbrekende ontwikkeling van Batavus, die volledig inspeelt op de behoefte naar individuele fietsbeleving en avontuur. Uitgangspunten bij de totstandkoming van de M'pact zijn functionaliteit, veiligheid en design maar dan specifiek gericht op het reizen per fiets.

De Batavus M'Pact is één model uit een serie van drie reisfietsen, de M-serie genaamd. Batavus heeft deze lijn speciaal ontwikkeld om berijder en bagage zo comfortabel mogelijk te verplaatsen en zodoende de ultieme fietsvakanties en trektochten te beleven. De fietsen zijn zeer compleet en specifiek afgestemd op dit gebruiksdoel en herkenbaar aan zwart/gele designelementen, die de sfeer van veiligheid en betrouwbaarheid kenmerkt.

Het topmodel de M'Pact is een verrassend vormgegeven reishybride die beschikt over een hoogwaardig, lichtgewicht aluminium frame met een unieke split tube constructie en speciaal ontworpen bagagedragers aan voor- en achtervork. Hij heeft 28 inch wielen met extra hoge en verstevigde velgen mét zijreflectie voor extra veiligheid en speciale kevlar banden, uitermate geschikt voor elk soort terrein. De nieuwe M'Pact is bovendien zowel voor en achter voorzien van schijfremmen voor de meest veilige remwerking. Kortom; alles is gericht op comfort, gebruik en veiligheid voor een optimale individuele prestatie.

De M'Pact is vanaf begin mei te koop bij de Batavus dealer. Hij gaat in de winkel EUR 1.249,- (NLG 2.749,-) kosten.

De M'Pact is uitgebreid te zien op de Batavus stand in de Hollandhal (standnummer 11.106) op de FietsRAI 2001 te Amsterdam van 31 maart t/m 3 april aanstaande.

/ / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een groep van internationale ondernemingen, actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen. Met zowel nationale als internationale merken heeft Accell Group een sterke positie in het midden- en hogere segment van de markt. Verkoop van de fietsen die Accell Group ontwikkelt en produceert, vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde fietsvakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Verkoop van de fietsen met de merken Batavus, Be One, Cool!/Loekie, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Mercier en Sparta vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk.

Op de geografisch gedifferentieerde fietsmarkt is Accell Group actief met nationaal traditioneel sterke merken en producten. Daarnaast is Accell Group internationaal actief met zowel nieuwe merken (Be One mountainbikes) als nieuwe producten (elektrische fietsen en vouwfietsen).

Met een omzet van ruim EUR 204 miljoen in 2000 is AccellGroup de derde fietsengroep in Europa. Accell GroupN.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

/ / / / / /

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701 Wino de Jong, Financieel Directeur, tel.: 0513-638702

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie