Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond wil verbod treinstaking

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Consumentenbond, Rover en ANWB dagen VVMC en NS

Staking van maandag moet verboden worden

De Consumentenbond, Rover en ANWB spannen een kort geding aan tegen de VVMC en de directie van de NS. De vereniging van machinisten en conducteurs bij de NS heeft aangekondigd het treinverkeer maandag plat te leggen. De consumentenorganisaties vragen aan de rechter om deze staking te verbieden. De staking is onrechtmatig, omdat er nieuwe initiatieven zijn om uit de impasse bij de NS te komen, de staking te laat is aangekondigd, de reiziger onvoldoende geïnformeerd is en de diverse stakingen van volgende week los van elkaar worden gehouden. De zitting wordt morgen, zaterdag 31 maart, om 10.00 uur gehouden voor de rechtbank in Utrecht.

De Consumentenbond, Rover en ANWB zijn van mening dat de rechter de staking bij de spoorwegen van maandag 2 april moet verbieden omdat de VVMC niet voldoet aan de eisen die de consumentenorganisaties gisteren op tafel hebben gelegd. Zij voelen zich daarbij gesteund door de uitspraak van de rechtbank in Zutphen van vorige week, die toen de stakingen ook heeft verboden.

De VVMC moet de nieuwe initiatieven (waaronder de bemiddelingspoging van de minister van deze zondag) afwachten en moet de bezinningsperiode van veertien dagen die de rechter vorige week heeft bevolen respecteren. Verder is de staking niet vijf werkdagen van tevoren aangekondigd en is de informatievoorziening naar de reizigers volstrekt onvoldoende. Tot slot vinden de consumentenclubs het onaanvaardbaar dat diverse stakingen niet op elkaar worden afgestemd maar de reiziger steeds weer de dupe is.

Consumentenbond, Rover en ANWB dagen tegelijk ook de directie van de NS voor de rechter. De consumentenorganisaties eisen van de directie van de NS dat ze er alles aan doet om de stakingen tegen te gaan, dat ze tijdige en actuele informatie verstrekt aan de klanten (ook over de schadevergoeding die de NS moeten betalen aan gedupeerde treinreizigers) en alternatief vervoer regelt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie