Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV doet niet mee aan stakingen bij NS

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

30-03-2001
CNV doet niet mee aan stakingen bij NS

Bond doet tevens oproep tot arbitrage- en adviestraject

De leden van CNV Spoorwegen hebben vandaag besloten niet mee te doen aan stakingen bij NS. Wel hebben zij hun ongenoegen uitgesproken over de handelwijze van de directie van NS Reizigers. De keuze om niet te gaan staken komt dan ook niet voort uit instemming met het directiebeleid, maar wordt ingegeven door de opvatting, dat de reizigers niet de dupe van het wanbeleid mogen worden.

CNV Spoorwegen roept de directie van NS Reizigers op een breed en onderling samenhangend arbitrage- en adviestraject in te stellen. Voor beide trajecten moet volgens de bond ruim de tijd worden genomen. De arbitragecommissie moet bindende uitspraken doen over procesvereenvoudiging. Een onafhankelijke adviescommissie moet adviezen uitbrengen over sociale aspecten, waaronder de arbeidsverhoudingen en de verhouding tussen de directie en het personeel.

CNV Spoorwegen overweegt een enquêteprocedure te starten, omdat de bond de directie aansprakelijk acht voor de ontstane malaise.

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (onderhandelaar)
030-6348327
Bert Aanstoot (persvoorlichter)
030-6348236

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie