Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RSC Anderlecht bedankt de vrijwilligers van het Rode Kruis

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Internationaal Jaar van de Vrijwilliger RSC Anderlecht bedankt de vrijwilligers van het Rode Kruis voor hun belangeloze inzet tijdens voetbalwedstrijden

Vrijdag 30 maart krijgen de supporters van Anderlecht en Moeskroen vóór de voetbalwedstrijd een boodschap te horen uit onverwachte hoek. Naar aanleiding van het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger zal de stadionspeaker even aandacht vragen voor de belangeloze inzet van de vrijwilligers van het Rode Kruis. De rodekruisvrijwilligers staan immers het hele jaar door op voetbalwedstrijden paraat. Op het veld, op de tribunes en zelfs buiten het stadion staan ze klaar om gewonden of zieken hulp te bieden. Hun werk is discreet en efficiënt en ze zorgen voor een gerust gevoel bij alle aanwezigen.

Het Rode Kruis is verheugd dat het bestuur van RSC Anderlecht zijn vrijwilligers een hart onder de riem wil steken door hen in het stadion heel even in de schijnwerpers te plaatsen. Manager Michel Verschueren zal ook vóór de wedstrijd bloemen overhandigen aan één van de meer dan 70 rodekruisvrijwilligers van dienst.

Tijdens de voetbalwedstrijd van aanstaande vrijdag zorgt het Rode Kruis in een uitverkocht stadion voor 10 interventieploegen van telkens 5 hulpverleners, 1 hulppost met een medische ploeg, 1 coördinatieploeg en 2 ziekenwagens.

In ons land zijn 26.000 rodekruisvrijwilligers actief, waarvan zo'n 12.000 in de Hulpdienst die elk jaar gemiddeld zo'n 15.000 eerstehulpposten verzorgen tijdens voetbalmatchen, wielerwedstrijden, rockconcerten enz. Goede hulpverlening steunt op kennis en ervaring. Alle vrijwilligers volgen dan ook een uitgebreide opleiding en regelmatig bijscholing.

Brussel, 27 maart 2001

Voor meer informatie:

Leen Tullen, tel. kantoor: 02-645 45 01, gsm: 075-64 00 23, e-mail: perszaken@redcross-fl.be
of Tuur Hoste, tel. kantoor: 02-645 45 45, gsm: 0476-50 50 58, e-mail: tuur.hoste@redcross-fl.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie