Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mangaan kan invloed hebben op voortplanting

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezondheidsraad

PERSBERICHTDe invloed van mangaan op de voortplanting

Volgens een vandaag aan de bewindslieden van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgebracht advies van de Commissie 'Reproductietoxische stoffen' van de Gezondheidsraad kan blootstelling aan mangaan en verbindingen daarvan schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van het nageslacht. De bevindingen van de commissie, geformuleerd volgens richtlijnen van de Europese Unie, dienen als uitgangspunt voor wettelijke classificatie.

Mangaan en mangaanverbindingen worden gebruikt bij verschillende industriële processen, zoals de productie van staal en die van batterijen. Ook wordt mangaan toegepast als vervanger van lood in benzine en komt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie