Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Lekkages in de bloedvaten van het netvlies

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Blood-ocular Barriers in Health and Disease: a Light and Electron Microscopic Study in the Eye

Datum vrijdag 30-03-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus P. Hofman

Promotors prof. dr. G.F.J.M. Vrensen (UL) en prof. dr. M.D. de Smet
Haarvaten vormen de kleinste vertakkingen van de bloedsomloop. Hofman onderzocht de pathofysiologie van bloed-oogbarrières. In tegenstelling tot wat in de literatuur beschreven is, blijkt dat haarvaten in de kop van de oogzenuw niet over een bloed-hersenbarrière beschikken en de haarvaten in de ciliairspier juist wel. De toegenomen doorlaatbaarheid van haarvaten bij bijvoorbeeld patiënten met suikerziekte, waardoor eiwitten vanuit de vaten in het netvlies kunnen lekken, is niet een passief maar een actief proces. Daarin speelt de groeifactor VEGF (vasculair endotheel groeifactor) een belangrijke rol.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie