Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortaan één loket voor uitkering en werk gemeente Helmond

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
30 maart 2001
Voortaan één loket voor uitkering en werk

Inwoners van Helmond, die op zoek zijn naar (ander) werk of een aanvraag willen doen voor een bijstandsuitkering voor levensonderhoud, kunnen voortaan terecht op één adres: het "Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) Peelland" te Helmond. Het aanvragen van WW uitkeringen was daar al mogelijk. Nieuw is dat de afdeling sociale zaken van de gemeente Helmond nu op die locatie ook de aanvragen voor bijstandsuitkeringen inneemt.

Het CWI Peelland is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties op het gebied van de sociale zekerheid en arbeidsvoorziening (arbeidsbureaus), de gemeente Helmond en de regiogemeenten Asten, Someren, Mierlo, Laarbeek, Gemert-Bakel en Deurne. Bij het CWI Peelland wordt in de loop van dit jaar alle dienstverlening ondergebracht. Dit om de inwoners van de regio hulp te bieden bij het zoeken naar werk of het aanvragen van een WW- of bijstandsuitkering.
Inwoners uit Helmond kunnen daarvoor al vanaf 9 april bij het CWI terecht.

De taken van het Arbeidsbureau in Someren zijn in verband met de sluiting van deze vestiging per
2 april overgenomen door het CWI Peelland. Vanaf die datum kunnen werkzoekenden uit de gemeenten Asten en Someren terecht bij het CWI in Helmond. Voor inwoners van Mierlo gold dit al.
Voor het aanvragen van bijstandsuitkeringen kunnen de inwoners van deze gemeenten voorlopig nog in hun eigen woonplaats terecht.

Uiteindelijk wordt in de loop van dit jaar voor alle genoemde regiogemeenten de dienstverlening op het terrein van werk en voor het aanvragen van een WW- of een bijstandsuitkering fasegewijs ondergebracht bij het CWI Peelland. Dit betekent dat het arbeidsbureau in Gemert-Bakel en ook het CWI in Deurne op termijn zullen worden gesloten en opgaan in het CWI Peeland te Helmond. Uiterlijk per 1 januari 2002 zal er dan één loket zijn waar alle inwoners uit de genoemde regiogemeenten terecht kunnen voor dienstverlening rondom werk en inkomen.

In het hele land worden CWI's opgezet om de dienstverlening voor mensen die hulp zoeken bij het vinden van werk of inkomen op één plaats te bundelen. Hierbij wordt uitgegaan van een actieve opstelling van de cliënten. Werkzoekenden kunnen bij het CWI Peelland zelf via vacaturezuilen snel en gericht zoeken naar geschikt werk. Ze kunnen ook via beeldschermen hun keuze maken uit het aanbod aan vacatures. Deze zijn ingedeeld naar sector, functie en opleidingsniveau. Via internet is het ook mogelijk om bijvoorbeeld vacatures te raadplegen. Natuurlijk zijn er ook consulenten aanwezig met een ruime kennis en ervaring zowel op het terrein van de sociale wetgeving als van de arbeidsmarkt. Zij kunnen cliënten advies geven en zonodig verder verwijzen.

Het CWI Peelland is gevestigd aan de Binnen Parallelweg 42-56 in Helmond, telefoon 0492-502880. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie