Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Amsterdam RAI in kader Huishoudbeurs 2001

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Onderzoek Amsterdam RAI in kader Huishoudbeurs 2001

HUISHOUDEN IN 2015 UITBESTEED

De veranderingen in ons dagelijks leven volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Nieuwe technieken maken van de wereld een 'global village' en brengen onze samenleving in een stroomversnelling. Wat de vele technische, sociale, demografische en culturele ontwikkelingen betekenen voor de toekomst van ons huishouden heeft Amsterdam RAI voor de Huishoudbeurs 2001 laten onderzoeken onder 18 tot en met 40 jarigen. Huishoudelijke dienstverlening in 2015
De huisvrouw is een uitstervend ras denkt ruim een kwart van de onder-vraagde Nederlanders. Het sleutelwoord voor de toekomst is dan ook dienstverlening, zo blijkt uit het opinieonderzoek uitgevoerd door IBT Marktonderzoek. Huishoudelijke taken zullen in de toekomst steeds meer worden uitbesteed. Opmerkelijk is dat eenderde van de ondervraagden verwacht dat in het jaar 2015 iedereen hulp bij de organisatie van het huishouden heeft. Vooral het fenomeen personal assistant zal oprukken. Ruim een vijfde voorziet dat in 2015 bijna iedereen een personal assistent heeft om ons dagelijks leven te regelen en in goede banen te leiden. Mannen en vrouwen denken hier hetzelfde over, terwijl dertigers deze ontwikkeling nog meer zien voltrekken dan twintigers. Naast het uitbesteden van diverse huishoudelijke taken, zal de nieuw te ontwikkelen technische apparatuur ook een groot deel van ons huishouden gaan overnemen.

In 2015 zijn bijna alle winkels dag en nacht geopend (57%). Onze dagelijkse boodschappen doen we allemaal op het internet (46%) net als de overige aankopen (54%). En we laten alles thuis bezorgen (46%), want tijd voor winkelen hebben we dan bijna niet meer (30%).

Opvallend is dat mannen en vrouwen in de leeftijd 18 tot en met 40 jaar in grote lijnen hetzelfde denken over de toekomst van het huishouden.

Werken in 2015
Uit het opinieonderzoek blijkt verder ook dat 82 procent van de onder-vraagden voorziet dat in 2015 bijna elk Nederlands gezin twee inkomens geniet. Maar liefst 85 procent van de vrouwen is hiervan overtuigd tegenover 78 procent van de ondervraagde mannen. Bijna iedereen participeert in het arbeidsproces en heeft een betaalde baan. Daarom zal de kinderopvang ook van groot belang zijn, want een grote meerderheid van de vrouwen denkt dat bijna iedereen in 2015 hiervan gebruik zal maken, tegenover 52 procent van de mannen. Iedereen zal het nog drukker hebben

../2

-2-

dan nu, zo is de verwachting. Het zijn vooral de vrouwen die denken dat de druk op het dagelijks leven verder zal toenemen. Twintigers en dertigers zijn hier overigens dezelfde mening toegedaan. Dit ondanks de dan verwachte vierdaagse werkweek (59%). Bovendien denkt een kleine meerderheid dat in het jaar 2015 meer dan de helft van de beroepsbevolking thuis werkt, terwijl men niet in de buurt van het werk zal wonen (69%). Gezin in 2015
Het gezin blijft een centrale rol spelen in de toekomst, zo blijkt uit het onder-zoek. Trouwen zullen we massaal blijven doen. Toch denkt 36 procent van de ondervraagden dat veel mensen zullen besluiten geen kinderen te krijgen. Het gezamenlijk nuttigen van de avondmaaltijd zal ook in de toekomst een belangrijk moment van de dag blijven (79%). De generatie twintigers vindt dit zelfs nog belangrijker dan de dertigers. Wel gaan we volgens eenderde dagelijks kant-en-klare maaltijden eten en dit wordt juist weer meer onder-schreven door de twintigers.

Beursopeningstijden
De Huishoudbeurs, Huis & Interieur RAI 2001 is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 april is de beurs ook tijdens de avonduren geopend van 17.00 tot 22.00 uur. De eerste 5 dagen (30 maart tot en met 3 april) worden gelijktijdig met Huishoudbeurs, Huis & Interieur RAI nog twee andere beurzen gehouden. Van 30 maart tot en met 3 april de FietsRAI 2001 en van 4 tot en met 8 april de Negen Maanden Beurs 2001. Met de entreekaart van de Huishoudbeurs, Huis & Interieur RAI kan men ook deze beurzen bezoeken.

Bron: ibt marktonderzoek

Amsterdam, 27 maart 2001

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie