Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compostactie gemeente Bodegraven

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bodegraven
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bodegraven

Compostactie

De gemeente Bodegraven organiseert een compostactie voor de inwoners van Bodegraven. Het groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) dat afkomstig is van uw eigen huishouden wordt in de vorm van zuivere compost gratis uitgereikt. Op deze manier wil de gemeente zichtbaar maken, dat afval scheiden loont. Dit jaar vindt de uitdeelactie plaats op:


- vrijdag 30 maart, tussen 13.00 en 16.00 uur

- zaterdag 31 maart, tussen 9.00 en 12.00 uur
U kunt op het evenemententerrein aan de Burgemeester Kremerweg gratis uw 'eigen' compost afhalen. Wel dient u zelf emmers en/of tassen mee te nemen en rekening te houden met het transport.

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Cyclus (het regionale afvalverwerkingsbedrijf), aangezien zij de compost aan de gemeenten tegen aantrekkelijke voorwaarden beschikbaar stellen. Cyclus heeft een eigen composteerbedrijf dat opereert onder de handelsnaam Stercompost. Dit bedrijf zorgt er voor dat via een natuurlijk en milieuvriendelijk proces uw GFT-afval wordt omgezet in compost.

Compost is een waardevol product en kan op verschillende manieren worden toegepast. Compost maakt bijvoorbeeld kleibodems lichter, brengt de zuurgraad van de bodem op peil, vermindert de (bodem)temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Tevens beschermt compost planten en gewassen tegen parasieten en ziekten. Verder verbetert het gebruik van compost de smaak van gekweekte groenten en wordt de levensduur van kamerplanten bevorderd.

Informatie

Wanneer u vragen heeft over de actie of wanneer u via de gemeente een compostvat wilt aanschaffen, kunt u contact opnemen met bureau Groen en Reiniging, telefoon 65 00 89 (op werkdagen tussen 9.00 en

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie