Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: berovingen en mishandeling

Datum nieuwsfeit: 30-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 maart 2001

Inbrekers betrapt Rijnsburg De politie heeft donderdagavond 29 maart een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning aan de Burgemeester Hermansstraat. Toen het echtpaar dat in het huis woont rond 22.45 uur thuiskwam, zag ze twee mannen in de woonkamer staan. De twee gingen er via de achterdeur vandoor. De man is hen achterna gerend tot in de Graaf Florisstraat. Daarna is hij ze uit het oog verloren. Ook een buurjongen schoot te hulp. Hij zag drie mannen wegrennen van de woning, maar kon ook niemand achterhalen. De gewaarschuwde politie heeft de omgeving afgezocht. Ze trof een van de verdachten aan in een compostton in een achtertuin aan de Vlietzuidzijde. Hij is aangehouden en wordt vandaag gehoord. Een deel van de buit, sieraden en geld, is teruggevonden in de poort achter de woning. De politie stelt een onderzoek in.

Berovingen Leiden Donderdagmorgen 29 maart is op de Hofvlietweg een man van zijn portemonnee beroofd. Rond 07:30 uur fietste de 57-jarige man uit Zoeterwoude-Dorp in de richting van Leiden, toen hij door een auto werd ingehaald. De auto werd stil gezet en er stapten twee mannen uit. Eén van de twee mannen dreigde met een mesje en vroeg om geld. De fietser heeft zijn portemonnee afgegeven en kreeg hem toen het geld eruit was gehaald weer terug, waarna hij weg kon fietsen. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan. Daarbij wist hij een duidelijk signalement van de twee mannen te geven. Een half uur later werd op de Ketelmeerlaan een 47-jarige Leidenaar beroofd. De man was op weg naar de bushalte toen een auto stopte en de bijrijder uitstapte. De bijrijder trok en mes en eiste geld. Ook hier werd de portemonnee teruggegeven toen het geld eruit was gehaald. De politie onderzoekt beide zaken.

Onder invloed Leiden Vandaag, vrijdag 30 maart, heeft de politie opnieuw een 42-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man reed iets voor 02:00 uur vanaf de singel met de auto de Lusthoflaan in. Omdat het mistachterlicht aan was, besloten de agenten de bestuurder te controleren. Bij de blaastest bleek de man onder invloed te rijden; hij blies 445 ug/l; 1,00 promille. Een week eerder was de man ook al aangehouden voor het rijden onder invloed. De Noordwijker moet binnenkort voorkomen. De officier zal op de hoogte worden gebracht van deze tweede overtreding in korte tijd.

Mishandeling Alphen aan den Rijn Een 16-jarige Alphense heeft op donderdag 29 maart omstreeks 16.25 uur letsel in het gezicht opgelopen na een mishandeling. De Alphense fietste bij de Vliestroom over het bruggetje bij de parkeerplaats toen haar fiets vanachter werd beetgepakt waardoor zij tot stilstand kwam. Direct hierop werd ze in het gezicht geslagen door een nog onbekend meisje en kwam ten val. Het meisje met een donkere huidskleur en vlechten was in het gezelschap van twee andere meisjes. De Alphense liep een dikke wang op. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.

Man omver gelopen in station Gouda Een 56-jarige man uit Ouderkerk aan de Ijssel heeft op donderdag 29 maart omstreeks 08.30 uur een gebroken heup opgelopen nadat hij door twee mannen omver was gelopen in de stationshal aan het Stationsplein. De Ouderkerker liep in de stationshal toen uit tegenovergestelde richting twee mannen kwamen die tegen hem aanliepen. De Ouderkerker kwam ten val en brak zijn heup. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval Gouda Een 92-jarige vrouw uit Baarn heeft op donderdag 29 maart omstreeks 16.20 uur onbekend letsel opgelopen na een aanrijding. De vrouw zat als passagiere in een personenauto die bestuurd werd door een 49-jarige vrouw uit haar woonplaats. De bestuurster reed over de Rijksweg A12 Zuidbaan in de richting van Woerden komende uit de richting van Reeuwijk. Voor haar reed een 34-jarige automobilist uit Almere Stad. Toen het in file rijdende verkeer remde kon de 49-jarige automobiliste niet tijdig afremmen. De passagiere is met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht.

Controle 'hotspots' Bodegraven De politie heeft op donderdag 29 maart omstreeks 20.15 uur gecontroleerd op overlast aan het Dronenplein, de Karperlaan, de Brasem en de Rijngaarde. Bij het Dronenplein werden tien jongeren aangesproken op het rondhangen daar. Hierop vertrokken de jongeren.

Mishandeling Gouda Een 35-jarige portier van een uitgaangsgelegenheid aan de Lange Tiendweg heeft aangifte gedaan van mishandeling op vrijdag 30 maart omstreeks 00.40 uur. De portier kreeg na het niet binnenlaten van twee bezoekers onenigheid met hen waardoor een vechtpartij in de hal ontstond. De politie heeft de twee bezoekers, een man van 28 jaar uit Gouda en een Schiedammer van 27 jaar aangehouden op verdenking van de mishandeling. De Schiedammer is met vermoedelijk een gebroken heup naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht. De mannen waren vermoedelijk in beschonken toestand toen zij het pand binnen wilden. De politie onderzoekt de zaak en moet de verdachten nog verhoren.

Aanrijding Nieuwerkerk a/d IJssel Drie auto's zijn op donderdagochtend 29 maart betrokken geweest bij een aanrijding op de rijksweg A20 richting Utrecht. Op de plaats van de aanrijding gaven matrixborden een snelheid aan van 50 km/u. De middelste automobilist, een 31-jarige Rotterdammer, minderde in eerste instantie snelheid, maar gaf daarna weer gas. Hierop gaf degene die achter hem reed ook gas. Toen de Rotterdammer direct hierna weer remde, kon de auto achter hem niet op tijd stoppen en reed tegen de Rotterdammer aan. Hierop raakte de auto van de Rotterdammer de auto die voor hem reed. De bestuurders van de twee betrokken voertuigen, een 31-jarige vrouw uit Vlaardingen en een 24-jarige man uit Schiedam, hielden hier nek- en rugklachten aan over.

Man valt van dak Krimpen a/d Lek Een 31-jarige man uit Krimpen a/d IJssel heeft donderdagmiddag 29 maart omstreeks 16.00 uur op de Tiendweg een val van ongeveer 8 meter gemaakt vanaf het dak van een in aanbouw zijnde loods. Hij was hierop aan het werk. De man gleed uit. Met vermoedelijk een beenbreuk is hij overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie